Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894935    








Honlapkeszites

Nyáron is nagy szükség van vérre

A szakemberek szerint nyáron is nagy szükség van vérre, mûtétek és balesetek ugyanis nyáron is vannak.


Ismét véradásra buzdít az Országos Vérellátó Szolgálat. Nyáron ugyanis az 1600-1800-as országos átlagról jelentõsen lecsökken a véradók száma a szabadságok és a kánikula miatt. A szakemberek szerint azonban ilyenkor is nagy szükség van vérre, mûtétek és balesetek ugyanis nyáron is vannak.

Már rutinosan adja vérét Hohl Balázs. A férfi évtizedek óta segít másoknak. „Nagyon régóta járok vért adni. Szeretek másokon segíteni, tudom, hogy a kórházakban a mûtéteknél nagy szükség van rá, és másokat is biztatni szoktam, hogy jöjjenek." Holczinger Tibor is rendszeresen segít. A napokban ért véget nyári szabadsága, elsõ teendõje pedig az volt, hogy vért adjon. Kérdésünkre elárulta: „Ez, ha jól láttam a papíron, a 23. alkalom, hogy vért adok. A vérem „B” negatív, ez viszonylag ritka, úgyhogy szoktak örülni, ha jövök, és elég gyakran hívnak is. Telefonon, sms-ben szoktak szólni, hogy ideje lenne vért adni."

Szükség is van az emberek segítségére, hiszen nyáron az átlagnál jóval kevesebben adnak vért. Goór Violetta véradásszervezõ azt mondja: „Országos szinten annyira visszaesik a véradók száma, hogy nagyon nehezen tudják biztosítani a magyarországi ellátást. Gondolom, hogy a szabadságok és a nagy meleg is hozzátesz ehhez, viszont balesetek és mûtétek nyáron is vannak ugyanúgy, ahogy az év többi szakaszában, ezért is fontos, hogy minél több véradó jöjjön és segítsen. Aki szeretne segíteni másokon, a veradas.hu oldalon megtalálja a véradási helyszíneket és idõpontokat.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-08-24 05:03:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül