Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van.
Látogatók száma : 57019403    








Honlapkeszites

GasztroKanizsa: Szilvás sütemény Németországból

Az egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ szilvás sütemény receptjét osztotta meg lapunkkal a kiskanizsai Kékesiné Horváth Julianna.


A finom sütemény elkészítésének titkát egy németországi kirándulás alkalmával leste el Julika. Ott hatalmas tepsikben sütik, és az utcán árulják az ínycsiklandó tésztát. Mivel most érik a szilva, ilyenkor gyakran lepi meg a családot e kedvelt édességgel, ami télen sem hiányozhat az asztalukról, mert akkor kompótot, vagy mirelit szilvát használ.

Hozzávalók:

Az alsó tésztalaphoz: 20 dkg liszt (gáztepsiben ennek a másfélszeresét kell venni), 10 dkg kristálycukor, fél kocka ráma margarin, 1 sütõpor, 1 tojás és szilva.

A felsõ laphoz: a ráma margarin másik fele, 4-5 evõkanál liszt, 4-5 evõkanál cukor és 1/4 zacskó sütõpor.

Elkészítése:

Az alapanyagokból könnyen formálható tésztát gyúrunk, majd belesodorjuk, vagy belenyomkodjuk a sütõpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére sûrûn rárakjuk a kettévágott gyümölcsöt, aminek a belsejét jól megszórjuk fahéjjal. A szilvákra rácsipkedjük a felsõ laphoz külön összegyúrt tésztát. Nem kell megijedni, ha ragacsos lesz, mert a 170 fokra beállított sütõben szépen ráolvad, és karamellizálódik a teteje. Másnap szeleteljük, és fogyasztjuk.

Kékesiné Horváth Julianna télen kompótot használ a süteményhez… (Fotó: Bakonyi Erzsébet)



2017-09-02 05:57:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül