Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57019403 |
||||||||||
|
GasztroKanizsa: Szilvás sütemény Németországból Az egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ szilvás sütemény receptjét osztotta meg lapunkkal a kiskanizsai Kékesiné Horváth Julianna. A finom sütemény elkészítésének titkát egy németországi kirándulás alkalmával leste el Julika. Ott hatalmas tepsikben sütik, és az utcán árulják az ínycsiklandó tésztát. Mivel most érik a szilva, ilyenkor gyakran lepi meg a családot e kedvelt édességgel, ami télen sem hiányozhat az asztalukról, mert akkor kompótot, vagy mirelit szilvát használ. Hozzávalók: Az alsó tésztalaphoz: 20 dkg liszt (gáztepsiben ennek a másfélszeresét kell venni), 10 dkg kristálycukor, fél kocka ráma margarin, 1 sütõpor, 1 tojás és szilva. A felsõ laphoz: a ráma margarin másik fele, 4-5 evõkanál liszt, 4-5 evõkanál cukor és 1/4 zacskó sütõpor. Elkészítése: Az alapanyagokból könnyen formálható tésztát gyúrunk, majd belesodorjuk, vagy belenyomkodjuk a sütõpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére sûrûn rárakjuk a kettévágott gyümölcsöt, aminek a belsejét jól megszórjuk fahéjjal. A szilvákra rácsipkedjük a felsõ laphoz külön összegyúrt tésztát. Nem kell megijedni, ha ragacsos lesz, mert a 170 fokra beállított sütõben szépen ráolvad, és karamellizálódik a teteje. Másnap szeleteljük, és fogyasztjuk. Kékesiné Horváth Julianna télen kompótot használ a süteményhez… (Fotó: Bakonyi Erzsébet)
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|