Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895306    








Honlapkeszites

Több mint 274 millió forintot fizettek vissza a fogyasztóknak a szemétszállító cégek az elsõ fél évben

Idén az elsõ fél évben több mint 274 milliárd forintot fizettek vissza a szemétszállító cégek a fogyasztóknak jogszabálysértõ díjak alkalmazása miatt, a szolgáltatást végzõ vállalkozások díjszabását a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal (MEKH) díjfelügyeleti eljárás keretében továbbra is folyamatosan ellenõrzi.


A MEKH közleménye hangsúlyozza, hogy a települési hulladékgyûjtést végzõ szolgáltatók jogszabálysértést követnek el, ha a megengedettnél nagyobb összegû számlát állítanak ki a szolgáltatás igénylõinek. A jogszerûtlen díjszabást alkalmazó cégeket a hivatal határozatban szólítja fel, hogy a jogszabálysértõ díjból származó többletbevételeik jegybanki alapkamattal növelt összegét fizessék vissza - írták.     

A közlemény felidézte, hogy a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal évente javaslatot tesz a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj mértékére, emellett díjelõkészítési és díjfelügyeleti tevékenységet is végez: utóbbi keretében ellenõrzi a közszolgáltatási díjra vonatkozó rendelkezések betartását, jogsértés esetén pedig a jogszabályban meghatározott jogkövetkezményeket alkalmazza.     

A díjfelügyeleti eljárásokról szóló határozatok a MEKH honlapján (www.mekh.hu) érhetõk el.

MTI - Kanizsa



2017-09-15 13:24:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül