Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892791    








Honlapkeszites

Egyre több cég választja a munkaerõ-kölcsönzést egy közvetítõ cég szerint

A munkaerõhiány miatt egyre több cég választja a munkaerõ-kölcsönzést, de az így elérhetõ alkalmazottak száma nem nõtt már tavaly a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. szerint.


A cég közleménye idézi a Nemzetgazdasági Minisztérium statisztikáit, amelyek szerint tavaly 6300 cég vette igénybe a munkaerõ-kölcsönzést, ami éves alapon 26 százalékos növekedést jelent. A kölcsönzött dolgozók 90 százaléka fizikai munkakörben vállalt állást és elsõsorban a feldolgozóiparban - fõleg gépek, gépi berendezések, fémfeldolgozási termékek gyártásában -, 10 százalékuk pedig szellemi foglalkoztatottként ügyintézõi, ügyviteli állásokban helyezkedett el. 2015-höz képest megduplázódott a kölcsönzött munkaerõt igénybe vevõ építõipari, illetve vendéglátóipari cégek száma, így a kölcsönzött munkaerõt már nem csupán szezonális munkákra keresik, ráadásul foglalkoztatási helyzetük is évrõl évre javul: tavaly már 83 százalékuknak kínáltak határozatlan idejû munkaszerzõdést, a teljes állásban dolgozók aránya 87 százalékról 92 százalékra emelkedett, 9,3 százalékukat pedig idõvel saját állományba vették át - írták.     

A Trenkwalder ügyvezetõ igazgatója hangsúlyozta, hogy a munkaerõ-toborzás a jobb elhelyezkedési lehetõségek miatt egyre nagyobb kihívás a cégek számára - olvasható a közleményben.

MTI - Kanizsa



2017-09-20 07:24:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül