Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949371    








Honlapkeszites

Túl a napi gondokon

Január 29-én, pénteken este 6-kor érkezik a Könyvtárba Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának elnöke a Berzsenyi Polgári Kör „Visszaszámlálás” címet viselõ sorozatának újabb rendezvényére. Korábban, mint emlékezetes, Pelczné Gáll Ildikót és Semjén Zsoltot is nagy érdeklõdés közepette fogadták a berzsenyisek, s mindazok, akik meghívásukat elfogadták.

– Bizony a mi nemzedékünk, tanúsíthatom, hajlamos betegsége, nyomorúsága miatt belefeledkezni a napi gondokba – kezdte mondandóját Molnár Jánosné. – Itt fáj, ott fáj, mondogatjuk, s gondolatainkat leginkább kevéske nyugdíjunk beosztása tölti ki. Ám azt tapasztaltam, akár buszon, akár a Vásárcsarnokban járok, a választások közeledtével kortársaim is egyre inkább felemelik a fejüket. Elõre néznek, és új irányt remélnek. Az elmúlt évek során jópárszor bebizonyosodott, összefogással megmutathatjuk, nem engedünk a kormányzat önkényének. Gondolok itt a szociális népszavazásra, amikor az egészségügyet védtük meg, eltöröltük a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat. A társadalombiztosítás privatizálása elõl már meg is hátrált a kormány. A szocialisták ugyan 2006-ban a választók becsapásával, hazugsággal tarthatták meg hatalmukat, ám ma már a baloldali érzelmû emberek is átlátnak rajtuk. Felismerik, ma a Fidesz-KDNP szövetség valósítja meg a társadalmi igazságosságot.


– Vendégünk, Kövér László, a Fidesz alapító tagja – folytatta Schüller Róbertné. – Olyan ember, aki nem szépíti a gondokat. Nem régen kerek perec megfogalmazta, hogy az ország nem csupán minden tekintetben katasztrofális helyzetben van, hanem a lét-nemlét határára jutott. A következõ vezetés feladata kivezetni a válságból Magyarországot, és visszavezetni 2002-ig. Addig ugyanis a kormányok - bizonyos értelemben a Horn-kormány is - következetesen törekedtek egy polgári társadalom megteremtésére. Csak így lehet európai minõségû életet biztosítani a következõ nemzedékeknek – idézte Kövér Lászlót a Berzsenyi Polgári Kör szóvivõje.
P.J.
 



2010-01-22 09:05:27


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül