Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892991    








Honlapkeszites

Tavasszal indul a belvárosi körgyûrû kialakítása

„A mai napon megint léptünk elõre” – kezdte Marton István polgármester sajtótájékoztatóját, melynek témája az elmúlt idõben oly’ sokat emlegetett belvárosi rekonstrukció volt.

Lapunkban már olvashatták, hogy az elmúlt év decemberében városunk polgármestere és Horváth Jácint, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetõ igazgatója aláírták a „Nagykanizsa Megyei Jogú Város funkcióbõvítõ fejlesztése – Belvárosi Akcióterületi Terv” nevû projekt támogatási szerzõdését. Most még egy lépéssel elõrébb jutott a projekt: az Önkormányzat a napokban írta ki a rekonstrukció megvalósítása tárgyában a nyílt közbeszerzési eljárást, mely a törvényi elõírásoknak megfelelõen a közbeszerzési felhívások megjelentetésére szolgáló honlapon megtekinthetõ (www.kozbeszerzes.hu).


Nagykanizsa Integrált Városfejlesztési Stratégiájában – mely a pályázat beadását megelõzõen került kidolgozásra – meghatározták a városfejlesztési rehabilitációs célokat, melyek a következõk: forgalomcsillapítás, a belváros közlekedésének átszervezése, a városközpont, valamint a belváros tereinek megújítása. Ezen elképzelések megvalósításának érdekében egy önálló szervezeti egység, a Városfejlesztési Divízió jött létre a Vagyongazdálkodási Zrt.-n belül.
A polgármester elárulta azt is, hogy a városlakók is részt vehetnek településük megújuló arculatának formálásában, mégpedig oly’ módon, hogy hamarosan kiírásra kerül a városmegújításhoz kapcsolódó, a logóra és a szlogenre vonatkozó ötletpályázat, melyre bárki elküldheti majd elképzeléseit.
A fejlesztések elsõ ütemének beruházásai elõreláthatólag 2010 áprilisában, májusában kezdõdnek meg. Ezek a következõk: a Huszti téren a jelzõlámpás forgalomirányítás helyett körforgalmat alakítanak ki; a Zrínyi utca meghosszabbításra kerül, valamint elkészül a Zrínyi utca – Kórház utca – Teleki utca csomópont; a Magyar utca, az Arany János utca és a Királyi Pál utca kivezetésre kerül a Petõfi Sándor utcáig; a fejlesztésekhez kapcsolódóan az akcióterületen számos magánberuházás is megvalósul. A második ütemre Nagykanizsa Megyei Jogú Város 2010 elsõ félévében szeretne pályázatot benyújtani, mely jelenleg elõkészítés alatt van. Ebben a szakaszban valósulhat meg a Fõ út és az Eötvös tér rekonstrukciója, valamint szociális célú rehabilitáció.



2010-01-22 09:18:31


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül