Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948167    








Honlapkeszites

Jó gyakorlat - Mintamodell lehet a kanizsai idõsügyi programból

Elindult a MATRALAB Kutatási Központ és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának közös kutatása, melynek célja, hogy a városban jól mûködõ rendszert országos modellé dolgozzák át.


A kanizsai idõsügyi klubok jó híre eljutott Zsarnóczky Martin nemzetközi idõskutatóhoz is. A szakember tervei szerint a „kanizsai modellt” országos szintre is ki lehet majd terjeszteni. „A nagykanizsai idõsügyi program egy olyan mintamodellként szolgálhat országos szinten is, aminek a keretrendszerét szeretnénk ebben a kutatásban felállítani. A lényege a kutatásnak az – ami körülbelül 6 hónapot fog igénybe venni legalább, s ebbe meghívunk minden idõs nagykanizsait, aki szeretne ebben részt venni –, hogy ez a modell egyszerûen, jól megfogalmazható, más városokra, más településekre is adaptálható legyen" – mondta a MATRALAB Kutatási Központ ügyvezetõje.

A kutatáshoz csatlakozott a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza is. Dr. Keller Krisztina egyetemi docens kiemelte: „A kutatásunk több szálon fog futni. Elõször egy interjúsorozatot készítünk az Idõsügyi Tanács vezetõivel, az idõsügyi referenssel, illetve az idõsügyi klubok vezetõivel. A másik szálon egy kérdõíves kutatást tervezünk. Szeretnénk megkérdezni az idõsügyi klubokban aktív tagokat arról, hogy érzik magukat, milyen javaslataik lennének a jövõre vonatkozóan. Azokat is szeretnénk megszólítani, akik ezekben a klubokban egyelõre még nem aktívak." A szervezõk várják nagykanizsai nyugdíjasok jelentkezését, akik egy kérdõív kitöltésével hozzájárulnának a kutatás sikerességéhez. A program eredményét várhatóan tavasszal ismertetik a kutatók.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-09-30 04:28:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül