Ma 2024. 7 27.
Olga, Liliána, Natália napja van.
Látogatók száma : 56818823    








Honlapkeszites

Ökölvívás: éremhalmozó keleti klubok az ob-n

Négy napon át zuhogtak a pofonok a nagykanizsai Cserháti-csarnokban, ahol a serdülõ ökölvívók országos bajnokságát rendezték.

Az ökölvívók õszinte világa ezen ob is visszaköszönt, hiszen amikor kifelé a sportág erõsségét kell mutatni, akkor úgymond egy irányba tekint mindenki, legyen szó ifjú sportolóról, szakvezetõkrõl, vagy a sportági vezetésrõl. Így semmi meglepõ nem volt abban, hogy a honi szakszövetség újdonsült elnöke, Erdei Zsolt, korábbi profi ökölvívó világbajnok mind a megnyitó, mind a záró események alkalmával ott volt a kanizsai helyszínen. Mi több, múlt szerdán rögtön egy szelfi-készítési rohamba is belefutott...


- Nézzétek, még egy kávét is alig tudok nyugodtan meginni – fogadta mosolyogva az újabb és újabb kéréseket Erdei. - Persze, nincs ezzel semmi gond, a mi sokszor keménynek tûnõ világunkban mindig van helye a jókedvnek és barátságnak.

Mondhatni ilyen hangulat uralkodott a ringen kívül a négy nap során, ugyanakkor a kötelek között püfölték egymást becsülettel a fiatalok. Így jött el a hétvégi döntõk ideje és az ob leglátványosabb küzdelmei, melyek keretében ezúttal nem akadémiai pontokért mentek a legjobbak, hanem klubjaiknak szerezték az értékes mutatókat a fiatal ökölvívók.

 

- Kicsit ezt sajnálhatjuk, hiszen egyetlen Kanizsa Box Klubbeli sportolónk kiesett, míg a másik három akadémista bokszolónk, Muhovits Milán, Pörge Bálint és Oláh-Vadász Zoltán szombathelyi egyesületük színeiben szereztek két aranyat és egy ezüstöt – összegzett a házigazda nagykanizsai Botos-akadémia edzõje, Tóth Zoltán. - Amilyen visszhangok eljutottak hozzánk, azokból ítélve úgy vélem, hogy a rendezésre és a körülményekre a bírák és a szakmai vezetés részérõl sem volt panasz, annak tehát mindenképpen örülünk.

 

Összesítésben a 20 súlycsoport küzdelmei során az érmek számát tekintve a debreceniek emelkedtek ki a mezõnybõl tízzel, mögöttük a Ring Sport Klub Kaposvár következett hat, a Kecskemét pedig öt éremmel. Voltak klubon belüli aranycsaták is, így 39 kg-ban a két debreceni közül Balogh László nyert, 65 kg-ban két egri csatáját követõen pedig Puporka Ádámé lett az elsõség.

S hogy mindehhez mi társult még? Nos, a finálék napjára ismét megérkezõ Erdei Zsolt immár sportos eleganciával köszöntötte az érmes öklözõket, s a baráti vállveregetés sem maradhatott el a gratuláció mellett.

A gyõztesek közül képünkön a 90 kg-os súlycsoport aranyérmese, Szabados Béla, a szigetszentmiklósi Ali Box Club öklözõje látható a kupával.

P.L.



2017-10-02 14:58:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül