Ma 2024. 7 27.
Olga, Liliána, Natália napja van.
Látogatók száma : 56818706    








Honlapkeszites

Meteorológus: egyelõre várni kell a vénasszonyok nyarára

A vénasszonyok nyarára továbbra is várni kell: változékony frontátvonulásokkal gyakran tarkított idõjárás várható a következõ napokban - emelte ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfõn közzétett videójában.


Üveges Zoltán meteorológus vénasszonyok õszének nevezte a keddtõl vasárnapig tartó idõszakról szóló elõrejelzését.     

Elmondta: az elsõ hidegfront már kedden megérkezik. Széles felhõsávja északnyugatról fokozatosan borítja be az eget. Szûrt napsütés és kellemesebb hõérzet délkeleten lehet. A nap folyamán észak, északnyugat felõl egyre nagyobb területen eshet az esõ, a délnyugati megyékben délután egy-egy zivatar is kialakulhat.     

Szerdára megváltozik az idõjárás, reggelre mindenütt csökken a felhõzet, napközben napsütés is lehet.

Csütörtökön is ehhez hasonló idõ várható több-kevesebb napsütéssel. A megélénkülõ széllel jó néhány fokkal melegebb levegõ érkezik: a déli és nyugati országrészben 20 Celsius-foknál is melegebb lehet.     

Péntekre viszont megérkezhet a következõ front lehûléssel, esõvel. Elsõsorban a délnyugati országrészben jelentõsebb csapadék is hullhat. Az országban mindössze 13-14 fok körül alakulnak a maximumértékek - fejtette ki a meteorológus.     

A hétvége elõrejelzése még meglehetõsen bizonytalan - jegyezte meg Üveges Zoltán, ugyanakkor elmondta: a hõmérséklet továbbra is alacsony marad, és biztosan nem lesz zavartalan a napsütés, de "talán egész napos esõ nélkül is megússzuk".

MTI - Kanizsa



2017-10-02 20:33:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül