Ma 2024. 7 27.
Olga, Liliána, Natália napja van.
Látogatók száma : 56818216    








Honlapkeszites

Felfüggesztett börtönre ítélték a kórházi ápolókra támadó orosz férfit Keszthelyen

Közfeladatot ellátó személy elleni erõszak miatt négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság jogerõsen egy orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az õt ellátó ápolókra.


Pirger Csaba, a Zala Megyei Fõügyészség szóvivõje hétfõn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 41 éves orosz férfi szeptember 19-én késõ este egy hévízi szálloda bárjában italozott. A nagy mennyiségû szeszes italtól erõsen ittas állapotba került, emiatt a bárszékrõl a padlóra esett. A mozdulatlanul a földön fekvõ férfival a személyzet nem tudott kommunikálni, ezért - tartva attól, hogy az orosz vendég fejsérülést szenvedett - mentõt hívtak.     

A férfit a keszthelyi kórház sebészeti ambulanciájára szállították, ahonnan CT-vizsgálatra vitték. A vizsgálóhelyiségben a férfi hirtelen felugrott és futni kezdett a CT-berendezés körül, miközben több infúziós állványt is feldöntött, térden rúgta az egyik ápolónõt, a kollégája segítségére sietõ mentõápolót pedig két kézzel ellökte.     

A tomboló férfit további segítséggel sikerült csak megfékezni, az erõszakos indulatkitörései miatt kihívott rendõrök is csak "kényszerítõ eszköz" alkalmazásával tudtak intézkedni vele szemben.     

A tettét elismerõ orosz férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erõszak miatt emelt vádat, és tíz nappal a cselekménye után bíróság elé is állította.     

A Zalaegerszegi Törvényszék az MTI megkeresésére közölte: pénteken a Keszthelyi Járásbíróság jogerõsen négy hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az orosz állampolgárt.

MTI - Kanizsa



2017-10-03 04:24:00


További hírek:


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül