Ma 2024. 7 27.
Olga, Liliána, Natália napja van.
Látogatók száma : 56818748    








Honlapkeszites

Fókuszban a madarak

Túrával egybekötött madármegfigyelõ napot tartottak a Mórichelyi-halastavaknál. A Miklósfai Általános Iskola is csatlakozott az október elsõ hétvégéjére meghirdetett, egész Európára és idén már Ázsiára is kiterjedõ rendezvényhez. A program célja, hogy minél több embert csábítsanak ki a szabadba, hogy ingyenesen átéljék a madármegfigyelés élményét.


A miklósfai iskola akciójában madármegfigyelés és egy túra szerepelt Lelkes András szakmai vezetésével.

A nap a természetjárás mellett vetélkedésrõl is szól a programban résztvevõ európai államok között. „Ez egyfajta vetélkedõ, verseny is. Egyrészt a különbözõ országok között, egyrészt a résztvevõk számában, a megfigyelõ helyszínek számában, ahol történik ilyen megfigyelés. Illetve a megfigyelt madarak számában is. Európai viszonylatban vannak jóval nagyobb országok, ahol több madár átvonul, de Magyarország több alkalommal is nyert a megfigyelõk, s a megfigyelõ helyek számával is. De azt hiszem, hogy a megfigyelt madarak számával is” - mondta el Lelkes András a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi õre.

Ritkán megfigyelhetõ természeti jelenségeket is láthattak a jelenlévõk. A gyerekek élvezték a természetben eltöltött délelõttöt. „Az tetszett leginkább, hogy ezek a madarak nem sokszor láthatók és nagyon szépek is” - fogalmazott Püschl Gergõ.

A játékos verseny adatait országszerte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai összesítik, majd továbbítják a nemzetközi koordinációs központba.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-10-03 04:35:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül