Ma 2024. 7 27.
Olga, Liliána, Natália napja van.
Látogatók száma : 56818597    








Honlapkeszites

A fõherceg és a sanzonett újra egymásra talált

A Csárdáskirálynõre várta az érdeklõdõket a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központ szombaton. Kálmán Imre világhírû operettjét a Pódium Színház mutatta be.


Örökzöld dallamokból és bonyodalmakból nem volt hiány szombat este a HSMK-ban, ahol Kálmán Imre egyik legnépszerûbb darabját mutatták be. A Pódium Színház elõször márciusban, a színházi világnapon tûzte mûsorára a Csárdáskirálynõt a hatvani mûvelõdési házban. „A társulatunknak mûfajilag ez újdonság volt, eddig igazán nagy operettünk nem volt, úgyhogy arra gondoltunk, belekóstolunk, és olyan jól sikerült, hogy azóta is visszük. És azóta már gondolkodunk más operettben is” - mondta el Bednai Natália a budapesti Pódium Színház igazgatónõje.

A Miska pincért alakító Várfi Sándor ismerõsként tért vissza a Csárdáskirálynõ világába: mintegy tíz évvel ezelõtt már láthatták a nézõk ebben a szerepben. „Olyan figura, aki szinte végigköveti az egész történetet, irányítja a nézõket, rengeteg humorral van megáldva, és az egyik fõdalt, a Hajmási Pétert õ énekli” - fogalmazott Várfi Sándor a Pódium Színház színésze.

A Csárdáskirálynõ hódítóútja immár több mint száz éve tart: a bécsi õsbemutató 1915-ben volt – azóta Szilvia és Edvin herceg szerelme számtalan színpadi adaptációt megért.

Kanizsa TV - Kanizsa



2017-10-03 07:28:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül