Ma 2024. 7 27.
Olga, Liliána, Natália napja van.
Látogatók száma : 56818696    








Honlapkeszites

Lefoglalták tõle, mégis eladta az Opel Astrát

Nem különösebben zavartatta magát az ellene indult végrehajtás miatt az a férfi, aki a tõle lefoglalt autót egyszerûen eladta egy gyanútlan vevõnek, akitõl persze utóbb szintén lefoglalták azt. A jóhiszemû vásárlónak így 400 ezer forintos kárt okozott az elkövetõ, akit most vádoltak meg a nagykanizsai ügyészek zártörés bûntettével. Az idén februárban történt bûncselekmény ismét csak arra figyelmeztet: érdemes körültekintõnek lenni bármely adásvétel esetén, hiszen százezreket, de akár milliókat is bukhatunk, ha könnyelmûen megbízunk az eladó szavában. A vádemelés részleteirõl dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Fõügyészség sajtószóvivõje tájékoztatta hírportálunk olvasóit.


A bírósági végrehajtó 2016. május 31-én foglalta le a terhelt tartozásai fejében a tulajdonát képezõ Opel Astra típusú, félmillió forint becsértékû gépjármûvet. A foglalási jegyzõkönyveket a terhelt 2016. június 02. napján vette át. A végrehajtó a foglalási jegyzõkönyvekben figyelmeztette a vádlottat arra, hogy a lefoglalt gépjármû terhelési és elidegenítési tilalom alatt áll, azt gondosan meg kell õrizni, annak elidegenítése vagy a végrehajtás alól más módon való elvonása bûncselekménynek számít. A figyelmeztetések ellenére a férfi 2017. év januárjában szóban megegyezett egy személlyel arról, hogy az autót eladja a részére. Az adásvételre Nemesviden került sor, ahol a terhelt a 2017. január 15-én kelt tulajdonjog átruházási szerzõdéssel a szóban forgó jármûvet eladta a nemesvidi vevõ fiatalkorú lányának 180 ezer forintért és egy Ford Kuga típusú autóért cserébe. Az új tulajdonos az Opelt nem íratta a nevére, hanem édesapja segítségével azt Csurgón, egy 2017. február 21-én kelt adásvételi szerzõdéssel 395 ezer forint készpénzért továbbadta az ügy sértettjének. Mikor a jóhiszemû vevõ át akarta íratni a nevére a gépkocsit, a csurgói okmányirodában közölték vele, hogy erre nincs lehetõsége, mivel a gépjármû lefoglalás alatt áll.

Ezt követõen rendõrségi eljárás indult, a terhelt cselekményét a nyomozó hatóság felfedte, magatartását leleplezte, majd az Opel Astra típusú személygépkocsit lefoglalta. Mindezek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség zártörés bûntettével vádolta meg a trükközõ férfit.

Papp Attila



2017-10-03 10:34:00


További hírek:


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül