Ma 2024. 6 13.
Antal, Anett napja van.
Látogatók száma : 56739631    
Honlapkeszites

Egy gyújtogatót és egy verekedõ bandát is bíróság elé állítanak holnap

A Zalaegerszegi Járásbíróságon egy közveszély-okozással vádolt, szelektív hulladékgyûjtõket felgyújtó férfi, és egy verekedõ, kötekedõ, egyéb bûncselekményeket elkövetõ társaság is bírái elé kényszerül állni holnap.


Dr. Aradi Krisztina büntetõtanácsa ítélkezik majd B. F. és három társa felett, akiket testi sértéssel és más bûncselekményekkel is megvádolt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.A vádlottakkal szemben több vádpontot is rögzít a vádirat. Eszerint B. F. 2015 decemberében, egy Zala megyei település nyilvános rendezvényén odalépett egy férfihez, és õt minden elõzmény nélkül arcon ütötte. A sértett az õt ért ütés következtében orrcsonttörést szenvedett.

A II. és a III. rendû vádlottak 2016 márciusában egy Zala megyei plázában beszélgetni kezdtek egy nõvel, akit a II. rendû vádlott gyõzködni kezdett, hogy dolgozzon prostituáltként a III. rendû vádlott lakásán. Miután a sértett elfogadta az ajánlatot, a III. rendû vádlott lakására mentek, ahol a II. rendû vádlott „kipróbálás” címén, késõbb pedig az I. rendû vádlott B. F. is – õ már pénz ellenében –közösült a sértettel. A nõ késõbb elmesélte egy ismerõsének a történteket, aki bejelentést tett a rendõrségen. Miután megindult a rendõrségi eljárás, és a III. rendû vádlott összetalálkozott a bejelentõvel, õt földre rántotta és több alkalommal megrúgta, valamint megfenyegette, hogy megöli. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A IV. rendû vádlottól 2015. évben kettõ, illetve 2016. évben egy alkalommal, míg a II. rendû vádlottól 2015. évben egy alkalommal kábítószert foglaltak le, melynek mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felsõ határát. Ezeken túlmenõen,a III. rendû vádlott egy rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett, más személy tulajdonát képezõ gépkocsira felhelyezett egy rendszámtáblát, majd a tulajdonos engedélye nélkül azzal közlekedett. A banda egyik tagja még a jogszerûen intézkedõ rendõröket is megfenyegette: 2016 januárjában a megyeszékhelyen igazoltatták a II. rendû vádlottat, aki az intézkedés közben kiabálni kezdett, majd a becsületsértõ kifejezéseket használt a rendõrökkel szemben, sõt, meg is fenyegette õket.

Megkezdõdik Zalaegerszegen annak a férfinek a büntetõpere is, aki a vád szerint 2017 márciusában a megyeszékhelyen, ittas állapotban egymást követõen felgyújtott két szelektív hulladékgyûjtõt. A tûz átterjedt a mellettük lévõ szemetes konténerre, illetve egy személygépkocsira és egy ingatlanra is. Személyi sérülés szerencsére nem történt, ezért L. K. vádlottnak „csupán”, a majd kétmillió forintos kárt okozó közveszélyokozás bûntettének a vádjával kell szembenéznie dr. Seruga Teodóra büntetõtanácsa elõtt.

Papp Attila2017-10-03 14:59:00


További hírek:


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül