Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892886    








Honlapkeszites

NCA támogatás civil szervezeteknek

Hamarosan kiírásra kerül a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiumának mûködési célú pályázata, melyre a régió civil szervezetei nyújthatják be igényeiket. A beadás követelményeirõl Budavölgyi Kálmán, az NCA Nyugat-dunántúli Kollégium tagja tájékoztatta a sajtó képviselõit.

Mint elmondta, fontos, hogy a térség civil szervezetei információt kapjanak errõl a lehetõségrõl, mert ez az egyetlen pályázat, amely a mûködési költségekre irányul. 2010. január 4-én az elsõ körben már megjelentek az NCA elsõ pályázatai, melynek keretében 4 milliárd 378,5 millió forint áll rendelkezésre. A második körben még a Közép-dunántúli és – mint fent már említettük – a Nyugat-dunántúli Kollégium jelenteti meg a mûködési célú pályázatát, 693 millió forint értékben.


A pályázatot azok a társadalmi szervezetek vagy alapítványok adhatják be, amelyeket a bíróság 2008. december 31-ig jogerõsen nyilvántartásba vett, és az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelõ tevékenységüket ténylegesen folytatják, székhelyük a Nyugat-dunántúli régióban (Gyõr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben) van, valamint regisztráltak az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttmûködési Rendszerben (EPER) a pályázati útmutató 4.1 pontja szerint.
A támogatás a pályázó által megjelölt, 2010. június 1. és 2011. május 31. közé esõ idõszakban felmerült mûködési költségeihez és ugyanezen idõszakban mûködéséhez kapcsolódó tárgyi eszköz beszerzéséhez nyújtott vissza nem térítendõ támogatás. A Kollégium nem támogat olyan alapítványt és társadalmi szervezetet, melynek létrehozásában és/vagy mûködési költségeinek finanszírozásában önkormányzat meghatározó (50%-ot meghaladó) szerepet vállal, kivéve, ha a támogatást közfeladat ellátására kapja, illetve olyant, amely közvetve, vagy közvetlenül vállalkozói célokat szolgál. Szintén nem kap támogatást az a szervezet sem, ahol az önkormányzati mûködési támogatás, valamint a vállalkozói tevékenységbõl származó bevételek együttes értéke az összes bevétel 60%-át meghaladja (8/2008.(I.11.) sz. NYDRK határozat).
A pályázati kiírás elektronikus úton letölthetõ a www.nca.hu, valamint a www.esza.hu honlapokról, illetve az ESZA Nonprofit Kft. kérés esetén postai úton is eljuttatja az érdeklõdõ civil szervezetek számára. Felvilágosítást az érdeklõdõk a megyei civil szolgáltató központokon keresztül kaphatnak, városunkban a Nagykanizsa Civil Irodán a Halis István Városi Könyvtárban.
Budavölgyi Kálmán felhívta a figyelmet, hogy a pályázati adatlap, programûrlap több ponton módosult a múlt évhez képest. A költségvetési rész alapos változáson ment keresztül, kevesebb lett a fõsor és az alsor, illetve a pályázó szervezet elõzõ évi (2009) tevékenységének rövid bemutatása hétezerrõl, ötezer karakterre, támogatási idõszakra vonatkozó terveinek rövid bemutatása hétezerrõl háromezer karakterre csökkent.

A pályázatok benyújtásának módjáról, helyérõl és határidejérõl
Azon szervezetek, amelyek 1.200.000 forint, vagy azt meghaladó támogatási összegre pályáznak, kizárólag elektronikus úton nyújthatják be pályázatukat. A pályázat benyújtását megelõzõen minden regisztrációval nem rendelkezõ pályázónak (papíros pályázat és elektronikus pályázat beadás esetén is) a www.esza.hu honlapon regisztrálnia kell magát az internetes pályázatkezelõ rendszerben (EPER). Papíralapú pályázat esetén a papíralapú pályázatot és mellékleteit egy eredeti és kettõ másolati példányban kell beküldeni. Továbbá e-pályázat esetén is postai úton meg kell küldeni az EPER-bõl kinyomtatható Regisztrációs Nyilatkozat szervezet képviselõje által aláírt egy eredeti példányát. Beadási határidõ: 2010. március 16. 24.00 óra. A pályázatokat postán az ESZA Nonprofit Kft. Hazai Programigazgatóság címére (1590 Budapest, Pf.: 102. vagy 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület, II. emelet) adhatják fel ajánlott küldeményként vagy tértivevénnyel.

S.E.
 



2010-01-25 13:53:28


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül