Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948904    








Honlapkeszites

„…ilyen hangvételt nem engedhet meg magának senki…”

A fenti gondolat Marton István polgármester szájából hangzott el ma délután, amikor helyi és országos médiumok képviselõinek sokasága elõtt tartott közös sajtótájékoztatót Prof. Dr. Bátorfi Józseffel, a Kanizsai Dorottya Kórház igazgatójával, Dr. Székely Istvánnal, a kórház által felállított belsõ vizsgálóbizottság elnökével, valamint Brünner Szilveszterrel, a kórház intenzív osztályának fõorvosával a Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester halálát vizsgáló belsõ bizottság eredményérõl.

A belsõ vizsgálat ugyanazt állapította meg, mint a múlt héten az ÁNTSZ-vizsgálat: a második alkalommal Bagonyai Attilát fogadó orvos szakmai hibát nem követett el, azonban a Járóbeteg szakellátási lapon megfogalmazott, a betegnek és háziorvosának a lázcsillapítás mikéntjérõl szóló kioktató gondolatok miatt, kölcsönös megegyezés alapján a kórházban munkaviszonya megszûnik.


A Kanizsai Dorottya Kórház, azon belül Dr. Székely István által kiadott hivatalos közleményt alább olvashatják.

„A fõigazgató úr belsõ vizsgálóbizottságot hívott össze Bagonyai Attila 45 éves korában elhunyt betegünk SBO-n történt ellátásának kivizsgálására. A bizottság kórházunk öt fõorvosából és a Minõségbiztosítási Csoport (Dr. Székely István – a szerk.) vezetõjébõl állt. A bizottság vizsgálta a nevezett beteg Sürgõsségi Betegellátó Osztályon történt kezelését, vizsgálatait, az ellátás kapcsán keletkezett orvosi dokumentációkat, és arra a megállapításra jutott, hogy a betegellátás során szakmai hiba, mulasztás nem történt.
Bagonyai Attila elõször december 15-én 23 óra 02 perckor jelentkezett a Sürgõsségi Betegellátó Osztályon magas lázas állapot, fejfájás miatt. Az ügyeletes orvos megvizsgálta, EKG, mellkas röntgen, ulzoxymetriás- és laboratóriumi vizsgálatokat végzett, illetve kért. SALSOL infúziót, Algopyrin, Voltaren injekciókat kapott. A mellkas röntgen tüdõelváltozást, tüdõgyulladást nem mutatott. A beteget 00 óra 45 perckor rendezett állapotban, gyógyszeres kezelési javaslattal, recepttel ellátva azzal bocsátotta el, hogy késõbb körzeti orvosánál jelentkezzék.
A beteget december 16-án 22 óra 37 perckor OMSZ szállította ismételten az SBO-ra. Egy másik orvos teljesített ekkor szolgálatot, aki a beteget megvizsgálta. Fizikális vizsgálattal eltérést az elõzõ napihoz képest nem talált, a tüdõhallgatózási lelet ismételten negatív volt. Mellkasröntgen és egyéb vizsgálatok megismétlését nem tartotta indokoltnak. Két ampulla Algopyrin lázcsillapítót intravénásan alkalmaztak, majd 23 óra 50 perckor több, mint egyórás megfigyelés után Járóbeteg szakellátási lappal otthonába bocsátotta a beteget. Harmadik alkalommal a beteg december 18-án jelentkezett az SBO-n, akkor onnan a Belgyógyászati Osztályra utalták.
A belsõ vizsgálóbizottság kifogásolta a második – december 16-án szolgálatban lévõ – szakorvos orvosi dokumentációjában szereplõ, háziorvos kollegának és kollegáknak írott azon szövegrészt, mely a lázcsillapítás lehetõségeirõl szól, a szöveg kioktató, kollegális levelezésben nem elfogadott stílusa miatt.
A belsõ vizsgálóbizottság véleménye megegyezik az ÁNTSZ szakembereinek megállapításával, miszerint szakmai hiba a vizsgált beteg ellátása során nem történt."

S.E.
 



2010-01-26 07:49:28


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül