Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948632    








Honlapkeszites

Átadták a korszerûsített gyermekotthont

A Zala Megyei Önkormányzat Gyermekotthona sikeresen szerepelt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP 3.4.2-08/2008. „Bentlakásos Intézmények korszerûsítésére” pályázaton. Az Ûrhajós út 6. szám alatt lévõ gyermekotthon hivatalos átadását zárókonferencia elõzte meg.

Köszöntõjében Bognár Veronika igazgató elmondta, a projekt keretében megtörtént az épület külsõ szigetelése, a külsõ nyílászárók cseréje, és a tejes akadálymentesítés. A fûtési rendszer teljes átalakításával, új kazán, fûtéscsövek és radiátorok beszerelésével az intézmény gazdaságosabban, takarékosabban tud mûködni. A gyermekek életkörülményei jelentõsen javulnak, hiszen két új belsõ lakóegységet alakítottak ki, így a 2-5 év közötti gyermekek életszerûbb körülmények között nevelkedhetnek. Kialakítottak egy lakóegység a fiatalkorú anyák és gyermekeik együttes nevelésének biztosításához is. A gyermekek részére egy új közösségi helység is létesült, a dolgozók pedig új irodákat kaptak. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.


A támogatás összege: 68.039.456 forint, és a Zala Megyei Önkormányzat által biztosított 4.342.944 forint, illetve 2.800.000 forint önrész.
A munkálatokról Horváth Kornélia projektmenedzser adott tájékoztatást. A továbbiakban a Zala Megyei gyermekvédelmi szakellátórendszer átalakulása a gyermekvédelmi törvénytõl napjainkig címmel Dr. Halász Gabriella, a megyei önkormányzat Egészségügyi és Szociális Osztályának vezetõje tartott elõadást. Mérni a mérhetetlent címmel „Az ISO alapú minõségirányítás, mint a gyakorlati munka segítõje” témában Major Zsolt pszichológus beszélt, míg Bodrogi Rita, az intézmény pszichológusa Pszichológus a gyermekotthonban címmel osztotta meg ismereteit.
Az intézményt Pintér László, a Zala Megyei Közgyûlés alelnöke adta át.
B.E.



2010-01-26 15:51:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül