Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893794    








Honlapkeszites

A közfoglalkoztatásról és a további tervekrõl

Közös sajtótájékoztatón számolt be Marton István társulási elnök és Polai György munkaszervezeti vezetõ a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulásának a közelmúltban benyújtott pályázatairól, az NKTT-t érintõ foglalkoztatási programokról és a társulás 2010. évi terveirõl.

2010. január 4-én két pályázatot nyújtott be a társulás a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz a közmunkaprogramok kapcsán, az értékelés pozitívan zárult, így a minisztérium mindkét esetben változatlan feltételekkel biztosítja a támogatást, amelyekre vonatkozó szerzõdéskötés 2010. január 18-án Budapesten megtörtént. 191 fõnek nyílik lehetõsége a közmunkaprogramban részt venni. A korábbiakhoz képest két új elemmel bõvült a foglalkoztatási lehetõség: egyrészt szociális gondoskodás segítése a rászorultaknak, másrészt adatfeldolgozási tevékenység megszervezése a számítástechnikai alapismeretekkel rendelkezõknek. Ez utóbbi az NKTT Bajza utcai ingatlanának egyik épületében történik, ahol az Országos Nyugdíjfolyósítási Fõigazgatóság iratait fogják digitalizálni szigorúan meghatározott, fegyelmezett, zárt rendszerben.


A társulás önkormányzatai közösen pályáztak a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó eszközbeszerzésre is, ennek eredményeként a közeljövõben átadásra kerül 16 millió forint értékû eszközállomány. A kistérségi autóbusz-közlekedés színvonalát megcélzó pályázatokon is együtt indulnak az önkormányzatok, autóbusz-megállókat, -fordulókat és a hozzájuk csatlakozó járdaszakaszokat, buszvárókat kívánják felújítani. A kistérség településeinek saját és egymás hagyományainak megismertetése a célja a Napra-forgós Kistérségi Napok elnevezésû rendezvénysorozatnak, melyre a tavasz folyamán kerül sor.
További felújításokat tervez a társulás a Bajza utcai telephelyén a Kistérségi Szociális Programiroda létrehozásával. Azon munkanélkülieknek kívánnak lehetõséget adni az újabb, Szociális és Munkaügyi Minisztérium által a napokban kiírt közfoglalkoztatási pályázattal, akik valamely okból kiszorulnak az egyéb közfoglalkoztatási lehetõségekbõl, s nem jogosultak sem rendelkezésre állási támogatásra, sem álláskeresési járadékra.
A térség lakosságának tájékoztatása céljából elindult a Kistérségi Krónika címû kiadvány, mely elérhetõ az NKTT honlapján (www.kanizsaterseg.hu), valamint a ingyenesen a települések közintézményeiben, oktatási és nevelési intézményeiben.
S.E.



2010-01-27 11:49:19


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül