Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948248    








Honlapkeszites

Programok a Csellengõk Házában

Minden évszakban változatos programokkal várja a gyerekeket a 2006-tól a Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ (CSSK) által mûködtetett Csellengõk Közösségi Háza, melyet még az önkormányzat és a vöröskereszt által benyújtott nyertes pályázat kapcsán hoztak létre 2005-ben.

Több oka is volt a hely létrehozásának. A legfõbb megegyezik az összes, ifjúsággal foglalkozó intézmény törekvéseivel: a gyerek ne kallódjon el és szabadidejét hasznosan, jó társaságban töltse el. Ezen kívül a CSSK munkatársai segítséget szeretnének nyújtani azoknak a szülõknek, akik egyedül, nehéz szociális körülmények között nevelik gyermekeiket, több vagy folyamatos munkarend szerint dolgoznak, s ez idõ alatt biztonságos helyen szeretnék tudni csemetéiket. Legrosszabb esetben akkor térnek be a Házba a fiatalok, amikor családi veszekedések elõl menekülnek, ám akkor is megfelelõ szakmai segítséget kaphatnak.


Biztosított a gyerekek számára a rendszeres kulturális és sportprogramok mellett a tévé és a videó használata, társasjátékozhatnak, csocsózhatnak és biliárdozhatnak is.
Legutóbb gitárdélutánra várták az érdeklõdõket, ahol nem egyszerûen csak meghallgathatták a fellépõket, hanem minden jelenlévõ „beszállhatott” saját tudásával, így sokan énekeltek és volt, aki a gitározáshoz is elég bátorságot gyûjtött.
S.E.



2010-01-28 14:05:46


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül