Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949140    








Honlapkeszites

Móka, játék a pártoló tagokkal

Elsõ alkalommal rendezte meg a pártoló tagok napját a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja, melyen Berlinger Henriknének, a 104. pártoló tagnak adta át a tagsági viszonyt igazoló emléklapot Büki Pálné klubvezetõ. Magát a Pártoló Tag mozgalmat két évvel ezelõtt hívta életre a társaság azok számára, akik csak alkalmanként tudnak részt venni a programjaikon.

Amióta a klub megalakult, azóta táncolnak a hölgyek. Nem történt ez másképp a szórakoztató, zsíros kenyér partival egybekötött játékos szerda délutánon sem. Elõször egy táncos egyveleget mutattak be széles repertoárjukból a hölgyek, majd a pártoló tagokkal karöltve, táncverseny következett. Az elsõ lépések után már látni lehetett, ma itt csillag születik! Így is történt. Nem egy, hanem két páros-csillag született a Tükörterem parkettjén. A szervezõk az influenzajárványra is gondoltak. Az alig fél négyzetméternyi területen táncoló versenyzõk szájmaszkot kaptak. A következõ feladatnál az is kiderült, egyes férfi pártoló tagok „titkosították” a sorszámukat, s a helyükön akartak maradni. Aki azonban ismerte Büki Pálné klubvezetõt, az tudta, nem sokáig lazíthatnak! Õk is felveszik hamarosan a pörgõ ritmust. Így is volt, remekmûvek készültek zsíros kenyérbõl. Még elhangzott néhány villámkérdés, aztán jött a zsíros kenyér uzsonna hazai fehér- és vörösbor kíséretében, majd az elmaradhatatlan buli. Este kilencig – amíg Farkas Miklós tangóharmonikázott –, egyfolytában állt a bál.


Pártoló tag lehet bármelyik szervezet, minden hölgy, avagy úr, aki a klub szellemiségével és feladataival egyetért. Elfogadja a civil nõi közösség célkitûzéseit, mely szerint olyan céllal szervezõdtek, hogy a város hölgytársadalmából azokat, akik igénylik a társas létnek ezt a formáját, összefogja, egészségesebb, esztétikusabb, nyitottabb és érzelemgazdagabb életvitelre ösztönözze. A pártoló tag vállalja, hogy ötleteivel, javaslataival segíti a hölgyek tevékenységét, a társaság jelentõsebb rendezvényeinek valamelyikén (kiállítás, kirándulás, bál, stb.) megjelenik, és évente ezer forint tagdíjjal segíti a klub mûködését.
B.E.



2010-01-29 11:56:38


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül