Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892640    








Honlapkeszites

A pénz beszél

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Közgazdasági Társaság a nagykanizsai bankok, pénzintézetek bevonásával ismeretterjesztõ vetélkedõt indít középiskolások számára Pénz beszél címmel.


Horváth Balázs, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a vetélkedõt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy az alapötletet az a szomorú tapasztalat adta, miszerint a középiskolából kikerülõ gyerekek pénzügyi, gazdasági ismeretei messze elmaradnak a kívánatostól. A felmérések szerint a fiatalok nem tudják, hogy mi a különbség például a svájci frank és az euro alapú hitelek között, s nincsenek tisztában a kamatláb fogalmával sem. Ezért játékos formában kívánják átadni a szükséges információkat a nagykanizsai középiskolásoknak, akik egy májusig tartó, többfordulós vetélkedõn vehetnek részt, ahol a legjobbak értékes jutalmakkal, százezer forinttal, de ennél talán sokkal értékesebb információkkal lesznek gazdagabbak. Emellett a döntõbe jutott csapat valamennyi tagja részt vehet a Magyar Nemzeti Bank látogatóközpontjába tett kiránduláson is. Horváth Balázs megköszönte a programban részt vevõ tizenhárom, Nagykanizsán képviselettel jelen lévõ pénzintézet, bank támogatását és segítségét, s jelezte: a vetélkedõ jelentkezési lapja már letölthetõ a www.nakkik.hu honlapról. Az ötfõs csapatok november huszonötödikéig jelentkezhetnek.

Dr. Polay József, a Közgazdasági Társaság helyi szervezetének elnöke hangsúlyozta, korábban is volt példa ehhez hasonló közös akcióra a kamarával, tehát az együttmûködés egyáltalán nem újkeletû. Megjegyezte, hogy a zsûribe megnyerte a Magyar Nemzeti Bank alelnökét, dr. Karvalits Ferencet, de a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is képviselteti magát egy taggal.
Jelezte, siker esetén elképzelhetõ, hogy a vetélkedõt városi szintrõl kiterjesztik a régióra is.

H.A.



2007-11-09 12:32:28


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül