Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948611    








Honlapkeszites

„Vissza kell térni az életnek a belvárosba…”

Ismét az önkormányzat elé kívánja terjeszteni a Fidesz frakció azt a beadványát, amely egy évvel ezelõtt nem ment át a közgyûlésen: a belvárosi önkormányzati üzlethelyiségek bérleti díjának idõszakos csökkentését. – jelentette be Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ és Karádi Ferenc önkormányzati képviselõ kedd délutáni sajtótájékoztatójukon.

 Mi változott 2008 decembere óta? 2008. december 18-án az akkori soros ülésén tárgyalta a közgyûlés azt az elõterjesztést, amelyet akkor Cseresnyés Péterrel és a Fidesz frakcióval egyeztetve, az üzlethelységek kezelõjével közösen kidolgozva nyújtottam be annak érdekében, hogy csökkentsük az önkormányzati tulajdonú, kereskedelmi és vendéglátó tevékenységek folytatására alkalmas bérlemények bérleti díjait a város területén. – kezdte Karádi Ferenc.


– Az indokaim egyszerûek voltak: a még meglévõ munkahelyek megõrzése, a város peremére települt nagy bevásárló centrumok hatásának ellensúlyozása, a költségek folyamatos növekedése miatti hatások csökkentése, a városban üresen álló üzlethelyiségek kiadhatóságának növelése és a belváros utcaképét rontó üres kirakatok látványa. Akkor ezek az érvek nem voltak elfogadhatók dr. Fodor Csaba és Marton István részérõl. Fél év elteltével felébredt a szocialista frakció és a polgármester úr, majd ugyanezt a javaslatot benyújtva már támogatható volt az ötlet részükrõl. Igaz, hogy a díjcsökkentés mértéke nem volt megfelelõ a hatás igazi érvényesítése érdekében, de a Fidesz frakció és én magam is – jobb késõn, mint soha alapon – megszavaztuk a határozatot. Most Cseresnyés Péter kérésére Kámán László úr a Vagyongazdálkodó Zrt. vezérigazgatója újra kidolgoztatta annak lehetõségét, hogy egy hasonló, érdemi díjcsökkentõ javaslattal találkozzunk a februári soros közgyûlésen. Több alternatívát is tartalmaz az elõterjesztés, amelyek közül a testület lesz hivatott a városérdeknek leginkább megfelelõt megszavazni. Cseresnyés Péter szerint nem hagyhatjuk, hogy kiürüljön a belváros, nem hagyhatjuk, hogy bezárjanak azok az üzletek, amelyek az áruk minõségével és a jelenlétükkel színessé tették a város centrumát. Minden fiskális érdek elé kell, hogy helyezzük ma a vállalkozások életben tartását és a foglalkoztatottak munkahelyeinek megtartását. Abban reménykedünk, hogy most ezek a szempontok mindenkinek elfogadhatók lesznek és a bérleti díjak csökkentésével, lélegzethez juttatjuk a nagykanizsai vállalkozóknak azt a rétegét, akik önkormányzati bérleményben folytatják a tevékenységüket.



2010-02-16 14:00:43


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül