Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948922    








Honlapkeszites

A fogyatékkal élõkért

A minap tartotta alakuló ülését a „Miénk” Fogyatékkal Élõkért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma.


Az alapítvány elnöki tisztét dr. Károlyi Attila ügyvéd, önkormányzati képviselõ látja el, az alapításhoz szükséges kezdõtõkét pedig az alapító magánszemély, Szekeres Sándor ajánlotta fel. A kuratórium tagjai közt ott van Bicsák Miklós vállalkozó, önkormányzati képviselõ és Horváth Balázs, a Saubermacher-Pannonia ügyvezetõje is.

A civil szervezõdés létrejöttére már évekkel korábban is volt kezdeményezés az Ûrhajós úti integrált intézményben lakók szülei, hozzátartozói részérõl, akkor azonban finanszírozási gondok miatt nem alakulhatott meg az alapítvány. A kuratórium alakuló ülésén elhangzott: az alapítvány céljának tekinti az intézményben és azon kívül fogyatékkal élõk segítését, életszínvonaluk emelését, a velük foglalkozók képzését, illetve valamilyen szintû jogi- és érdekképviseletet is. A közeli jövõ legfontosabb feladata a támogatások, illetve a támogatók gyûjtése (Bicsák Miklós vállalkozóként rögtön fel is ajánlott ötvenezer forintot).

Az alakuló ülésen arról is döntés született, hogy a kuratórium két önkormányzati képviselõ tagja közös indítványban kéri az önkormányzat segítségét és támogatását.

H.A.



2007-11-09 12:34:15


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül