Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892989    








Honlapkeszites

Leendõ testvérünk a messzi Kínából

A kanizsai gazdasági élet szereplõibõl álló kilenc fõs delegáció járt október végén Kínában, élén Marton István polgármesterrel.

A látogatás során Marton István polgármester Nagykanizsa gazdasági-idegenforgalmi adottságait, Gõcze Gyula, az ipari park vezetõje pedig a város ipari övezetét mutatta be az alkalomra meghívott félszáz gazdasági potentát elõtt. A kanizsai vállalkozók is megmutathatták magukat és vállalkozásukat.


Egy újabb testvérvárosi kapcsolat elsõ lépcsõfoka lehet a látogatás, amelyet a polgármester a kanizsai gazdasági élet szereplõivel és a sármelléki Fly Balaton repülõtér vezetõivel tett a csaknem kilencmilliós, különösen a textil- és gyógyszeriparban erõs Shijiazhuang városban, Ji Chuanting polgármesternél, akivel együttmûködési megállapodást is aláírt.
Marton István a kínai útról tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, merõben új irányból közelítik meg a testvérvárosi kapcsolatokat a kínai várossal, ugyanis míg korábban szerinte a kulturális kapcsolatok, együttmûködések kiépítése dominált a hasonló folyamatokban, addig most a gazdasági kapcsolatok kerültek elõtérbe.

A város elsõ embere kitért az együttmûködés további lehetõségeire is, e szerint évente egy-egy alkalommal Nagykanizsa és Shijiazhuang vezetése látogatást tesz egymásnál, s erõsíteni kívánják az ipari, gazdasági, kereskedelmi, oktatási, tudományos és kulturális kapcsolatokat is. A tervek szerint a két város felsõoktatási intézményeiben hallgatók és oktatók között is cserekapcsolat jönne létre, hasonlóan a kulturális csoportokhoz, amelyek kölcsönös látogatása jelentõsen segíthetné a két eltérõ kultúra megértését.

Marton István kérdésünkre elmondta: reményeik szerint a tavasz folyamán nagyobb delegáció érkezhet városunkba a távoli Shijiazhuang-ból.

Horváth Attila



2007-11-09 12:38:19


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül