Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893260    








Honlapkeszites

Információs nap civileknek

Március 2-án információs napot tartott a Zala Megyei Civil Szolgáltató Központ a Halis István Városi Könyvtár PTSZ termében. A tájékoztatón értesülhettek az érintettek a Nemzeti Civil Alapprogram forrásmegosztásáról, a pályázati lehetõségekrõl és a Nyugat-dunántúli régió tavalyi eredményeirõl.

Több mint 30 civil szervezet képviselõje vett részt a Landorhegy Alapítvány által rendezett információs napon. A tájékoztató nap elsõ felében az NCA Nyugat-Dunántúli Regionális Kollégium munkájáról és a 2009/2010 évi NCA pályázatokkal kapcsolatos tapasztalatok átadásáról Budavölgyi Kálmán a kollégium tagja tartott elõadást.


A civil szervezetek részére nagyon fontos a Nyugat-Dunántúli Regionális Kollégium támogatása, mivel ez az egyetlen olyan pályázati rendszer, ahonnan tisztán mûködési célú támogatás hívható le. Az állam idén azonban a gazdasági válságra való hivatkozással csökkentette a szétosztható keretösszeget. Míg tavaly 414 millió forintot oszthattunk szét, ez az összeg az idén 378 millió Ft-ra csökkent. Az elnyerhetõ támogatás nagyságát befolyásolja az is, hogy évente 10-12%-kal növekszik a beadott pályázatok száma - közölte Budavölgyi Kálmán, a Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiumának tagja.

Ezt követõen Sényi Katalin a Nonprofit Szolgáltató Központ munkatársa az EPER - Elektronikus Pályázatkezelési és Együttmûködési Rendszerrõl, valamint a 2010. évi pályáztatás kapcsán életbe lépõ változásokról és újdonságokról tartott tájékoztatást.. Szendrõi Péter az NCA Tanácsának jelenlévõ tagja az NCA elvi irányító szervezetének munkájáról, stratégiájáról és a várható változásokról, tervekrõl beszélt. Lengyel Ervin a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület gazdasági vezetõje a 2010. évi módosított költségvetési táblát mutatta be.

A programrész zárásaként a résztvevõ civil képviselõk kérdéseket tettek fel az elõadóknak. Az információs napon résztvevõk hasznos és praktikus tanácsokat kaptak a mûködési célú pályázatokkal kapcsolatban.



2010-03-03 10:48:45


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül