Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893570    








Honlapkeszites

A Széchenyi Kártyáról

Mi lesz a Széchenyi Kártya jövõje? Lesz-e a kis- és középvállalkozók számára bármilyen lehetõség a továbblépésre, az életben maradásra? Mekkorák lesznek a kamattámogatások, lesz-e állami garancia? – Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ azok, akik ellátogattak a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara (NAKKIK), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által szervezett „Jövõre is a legkedvezõbb hitelprogram a Széchenyi Kártya – hitellel a vállalkozókért” nevû rendezvényre, mely az országos Széchenyi Kártya road show részeként érkezett városunkba.

Dr. Polay József, a NAKKIK elnöke a program kezdeteként köszöntötte a megjelenteket, majd ugyanezen célból átadta a mikrofont Marton István polgármesternek. A polgármester beszédében kihangsúlyozta, hogy sokaknak csupán a Széchenyi Kártya az egyetlen hitelfelvételi lehetõsége. Megemlítette azt is, hogy sokan érdeklõdnek a Kártya iránt, mind uniós tagországok, mind távolabbiak, akik szintén bevezetnének hasonló rendszert.


Szó esett – mind Polay József, mind Doucha Ferenc, a VOSZ Zala megyei elnöke által – a kis- és középvállalkozók jellemzõ problémáiról is, melyekre a Széchenyi Kártya megoldást kínál: tõke-, megrendelés- és forráshiánnyal küzdenek, melynek következményei lehetnek a likviditási gondok, majd a létszámleépítés. A legkedvezõbb vállalkozói hitelprogramról van szó, mivel állami hiteltámogatást és garanciavállalást tartalmaz.
Felszólaltak a fórumon Draskovics Tibor és Deme Krisztina vállalkozók, bemutatták cégüket és a Széchenyi Kártya cégükre gyakorolt pozitív hatásait. Soós Rita fõtanácsos, a garanciavállaló cég munkatársa elmondta, céljuk az, hogy olyan vállalkozók is hitelhez jussanak, akik amúgy nem.
A tavalyi évben 165 ezren igényeltek, s 122 ezren kaptak Széchenyi Kártyát országos szinten. Zala megyében 6359 kártya került kiosztásra, Nagykanizsán közel 3000.
A VOSZ és a Kamara ezután is fogadja az érdeklõdõket, hisz – ahogy Polai József is mondta – a válság miatt még nagyobb szerepe kell, hogy legyen.

S.E.



2010-03-11 14:22:12


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül