Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948732    








Honlapkeszites

A Látóhegyi kápolnáért

Jótékonysági gyermektáborok szervezése, valamint bajbajutott személyek megsegítése után most egy épület, a Látóhegyi kápolna felújítását tûzte ki célul közösségi kezdeményezés eredményeként a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület.

Az elsõ jótékonysági koncerttel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Fliszár Károly fõesperes elöljáróban megjegyezte, a kápolna a város tulajdonában van. Mindenképpen jó dolognak tartja a mostani összefogást, és a nemes kezdeményezés mellé áll a Jézus Szíve Plébánia is. Annak idején a szegény világban fontosnak érezték azt, hogy a lelket is kell táplálni, és fölépítették a kápolnát. A körülötte lévõ temetõben megemlékezhettek a halottaikról is. A mai világban, amikor azt mondják az emberek, hogy megint szegénység és válság van, valakinek mégis fel kell vállalni, hogy ne a világ szégyene legyen a kápolna és a környezete. Véleménye szerint, hogyha megszólítják a környéken lakókat, és a telektulajdonosokat, bizonyára kapnak segítséget. Elkészülte után azonban funkciót is kell adni a kápolnának, melyet Szent Donát, a gazdák védõszentjének tiszteletére építették.


Budavölgyi Kálmán, az egyesület ügyvezetõje többek között elmondta, elsõ lépésként fel kell venni a kapcsolatot az önkormányzattal. Már a kápolna kulcsának a megtalálása is három hónapot vett igénybe. Egyelõre a város lakosságát és a vállalkozókat arra kérik, aki tud, az segítsen, hiszen szükség lesz kõmûvesre, ácsra. Le kell verni a vizes vakolatot, javításra szorul a tetõszerkezet, és restaurálni kell az oltárt. Elképzeléseik szerint a felajánlásokból megvásárolnák a szükséges építõanyagot, illetve az építõipari szakterületrõl is várják a vállalkozók felajánlását. Az elsõ jótékonysági koncertet április 9-én, pénteken az esti mise után tartják a Felsõtemplomban, ahol már lehet adakozni. A Civil Kerekasztal Egyesület is nyit majd számlát, és a plébánián is be lehet fizetni a felajánlásokat a Látóhegyi kápolna megmentéséért.
B.E.



2010-03-11 14:48:35


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül