Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891729    








Honlapkeszites

Munkahely védõ és teremtõ lehetõség elõtt

A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közmûvelõdési Nonprofit Kft-nek az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Nagykanizsai Kistérség Foglalkoztatási Paktum” címû, TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0001 jelû pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága 2009. szeptember 11. napján 22.053.252,- Ft összegû támogatásra (90%) érdemesnek ítélte. Önerõ (10%): 2.450.361,- Ft. A projekt 2010. március 1. napjától 2011. augusztus 31. napjáig tart, 18 hónap idõtartamban. A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásra érdemesnek ítélte a Nagykanizsai Kistérség Foglalkoztatási Paktum programját, számolt be sajtótájékoztató keretében az induló projektrõl a fõpályázó, vagyis a Nagykanizsai és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közmûvelõdési Nonprofit Kft. részérõl Horváthné Bagó Mónika projektmenedzser.

A konzorciumi partnerek részérõl a kistérségi társulás képviseletében Marton István elnök, Polai György irodavezetõ, a munkaügyi központ kanizsai kirendeltségétõl Pölöskei János kirendeltség-igazgató, valamint Kereskai Péter, a Saubermacher divízióvezetõje is kiemelte, az ismert adatok tükrében minden ilyenfajta projektnek külön jelentõsége van a mai magyar foglalkoztatási helyzetben, illetve viszonyok között.


A 22 milliós elnyert pályázati összeg egy széles körû helyi foglalkoztatási partnerség megalapozását szolgálja, mely hozzásegítheti a térség munkaerõ-piaci szereplõit a munkanélküliség hatékony kezeléséhez. Ahogy a program-felelõsök fogalmaztak, a várható kézzelfogható hatás húsz megõrzött, illetve újonnan létrejövõ munkahely(ek)ben realizálódhat.
Maga a projekt úgymond két lépcsõs, vagyis az idei március-november közötti idõszak az alapprojekt elemzési intervalluma, míg jövõ augusztus végéig a második fázis keretében a „valódi” stratégia megvalósításán lesz a sor.
Ahogy Hollósi Szabolcs, a szombathelyi BFH Európa Projektfejlesztõ és Tanácsadó Kft. ügyvezetõje, az együttmûködõ szakmai partner képviselõje fogalmazott, a partnerségben a program beindítása és a hatékonyabb elosztás koordinálása is nélkülözhetetlen, s a helyi akaratnak is hatványozottan jelen kell lenni az ilyen elképzelések megvalósításában. Csodavárásnak azonban nincs helye, hiszen az eltelt majd két évtized problémáinak áthidalása, megoldása sem történhet egyik pillanatról a másikra.
P.L.



2010-04-06 10:45:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül