Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948628    








Honlapkeszites

Levegõbe repíthetik Nagykanizsa elsõ toronyházát

Nincs vevõ a nagykanizsai „szellemházra”. A 48 lakásos, omladozó tízemeletest hiába ürítette ki az önkormányzat, így sem tudják eladni, úgyhogy valószínûleg felrobbantják az épületet. A város elsõ toronyháza negyven éves, és már az átadása után nem sokkal süllyedni kezdett. 72 millió forintért eladó, de senkinek sem kell.

 

A rogyadozó épület kiürítése évekkel ezelõtt kezdõdött. Nagykanizsa elsõ toronyháza már a hetvenes években süllyedni és dõlni kezdett. A szerkezete megcsavarodott, a falak repedeztek. Az önkormányzat idõközben mindenkinek talált cserelakást, a lakókról gondoskodtak, az épületben most már csak két orvosi rendelõ mûködik. Hamarosan ezek is költöznek.


A rendelõket a szomszéd tízemeletesbe költöztetik, a süllyedõ épületet pedig valószínûleg lebontják. Vevõt ugyanis több versenytárgyaláson sem találtak rá.

A toronyházért 72 millió forintot (plusz áfa) kérne az önkormányzat, vagyis egy lakásért mindössze másfél milliót. Csakhogy az új tulajdonosnak a felújítást is vállalnia kellene, ami a legóvatosabb becslések szerint is több száz millió forintba kerülne. Három versenytárgyalás volt eddig, a legmagasabb ajánlat 62 millió forint volt, de azt nem fogadta el a város - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kámán László, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A város közgyûlése várhatóan április végén dönt a toronyházról. Pontosabban az épület bontásának lehetséges módszerérõl, idejérõl, ugyanis az értékesítésre és felújításra egyre kisebb az esély.

FH - Hír TV



2010-04-09 09:34:27


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül