Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948412    








Honlapkeszites

Soron kívüli polgárõrökkel

Három napirendi pont került vissza a legutóbbi soros közgyûlésrõl, egyet visszavontak, kettõ most sem ment át.

Nagy port kavart – mind a városatyák között, mind a „nézõtéren” – a polgárõrök támogatásáról szóló döntés megvitatása. Az elõzõ közgyûlésen a Nagykanizsai Polgárõr Egyesületnek a városatyák megszavaztak összesen 738 ezer forint támogatást az indulásukhoz, melyen a város többi polgárõr egyesülete – akik csatlakoztak a Zala Megyei Polgárõr Szövetséghez – felháborodott: miért járna az újaknak 738 ezer forint támogatás a várostól, mikor õk csak 300 ezret kaptak? Végül a múltkori döntést visszavonták, Karádi Ferenc (Fidesz) javaslatára minden egyesület az eddigi 300 ezer forint támogatáson felül plusz 200 ezret kap, az újonnan alakult egyesületet pedig nem részesítik elõnyben a többiekkel szemben.


Marton István polgármester javaslata volt, hogy a kiskanizsai körzeti megbízotti iroda támogatását (3 millió forintot szavaztak meg a legutóbbi alkalommal) emeljék meg másfél millióval. A testület döntése alapján ez a javaslat csak javaslat maradt.
Most sem került bele a költségvetésbe a Csónakázó-tó vízminõség-védelmi feladataira szükséges összeg. A polgármester szerint pedig szükség lenne erre a Csó-tó fejlesztéséhez kiírt pályázat miatt.
S.E.



2010-04-13 11:30:14


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül