Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949470    








Honlapkeszites

Tervekrõl, eredményekrõl a tûzoltók

A Zala Megyei Tûzoltó Szövetség a Medgyaszay Házban tartotta tisztújító közgyûlését. A közgyûlés megerõsítette elnöki tisztségében Egri Gyula tûzoltó alezredest, tûzoltósági fõtanácsost.

Beszámolójában Egri Gyula elnök többek között elmondta:
– A szövetség az elmúlt évben is az alapszabály elõírásai szerint végezte tevékenységét. Érdekképviseletet láttunk el, részt vettünk jogszabályok kezdeményezésében és véleményezésében, felvilágosító tevékenységet folytattunk, oktatást szerveztünk. Segítettük tagegyesületeinket a pályázatokon való részvételükben és közremûködtünk az elosztás lebonyolításában. A tûzoltó szövetségek (MTSZ, HÖTOSZ, LÖTOSZ) szempontjából az év legfontosabb tevékenysége a közös tûzoltó koncepció kidolgozása lett volna, amit Banka Emánuel alelnök végzett az MTSZ részérõl, ez azonban az álláspontok megmerevedése miatt nem járt sikerrel 2009-ben. Ugyancsak sikertelen volt az Önkéntes Tûzoltó Tagozat kezdeményezése az egyesületek minõsítésének bevezetésérõl, amely a minõsítési rendszer mintájára szervezett tûzoltóversenyek bevezetését tûzte ki célul. Az elmúlt évet a farsangi tûzoltóbállal nyitottuk Hévízen immár tizedik alkalommal. A bál eredményes és sikeres lebonyolításában meghatározó szerepe volt Vértes Árpád hévízi polgármesternek, szövetségünk alelnökének, a Hévízi Önkéntes Tûzoltó Egyesület tagjainak, valamint a Keszthelyi Tûzoltóság személyi állományának.


2009. április 29-én a Magyar Tûzoltó Szövetség, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságok Országos Szövetsége, a Létesítményi és Önkéntes Tûzoltóságok Országos Szövetsége közösen rendezte meg a Szent Flórián Napi tûzoltó megemlékezését Kecskeméten. Megyénket hat elnökségi tag képviselte a rendezvényen.
Országos elismerést kapott a Tûzoltó Nap alkalmából Vértes Árpád, a Zala Megyei Tûzoltó Szövetség alelnöke és Kozma József tûzoltó alezredes, Letenye Város Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságának parancsnoka. Mindketten Széchenyi Ödön emlékplakett elismerésben részesültek.
A továbbiakban az elnök szólt a Söjtörön tartott Szent Flórián Napi megyei megemlékezésrõl, tûzoltóversenyekrõl, csapataik technikai és kulturális bemutatóiról.
– A becsehelyi Önkéntes Tûzoltó Egyesület már harmadszor jut ki tûzoltó olimpiára és képviselheti hazánkat a legrangosabb tûzoltó rendezvényen. Szövetségünk a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együtt alapfokú tûzoltó tanfolyamot szervezett és vezetett le a tavalyelõtt újjáalakult Gelse Önkéntes Tûzoltó Egyesület, valamint a Letenyei Körzeti Tûzoltó Egyesület részére. Az elmúlt évben is folytattuk a közelmúlt hagyományát, és rendszeres kapcsolatot tartottunk fenn a szlovén és a horvát tûzoltószövetséggel, valamint a burgerlandi önkéntes tûzoltókkal. Folyamatosan részt vettünk egymás rendezvényein és versenyein. A nemzetközi kapcsolatok fenntartásában élen jár Lenti, Letenye és Zalaszentgrót, Murakeresztúr és Zalakaros. 2010-ben is szervezzük és levezetjük azoknak az Önkéntes Tûzoltó Egyesületeknek az alapfokú tûzoltó képzését, akik megfelelõ létszámmal tudnak részt venni az oktatásban.
A pénzügyi beszámoló és az idei tervek elfogdása után új tagok felvételére került sor.
B.E.



2010-04-22 09:50:17


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül