Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948876    








Honlapkeszites

Milliójukat osztogatják a képviselõk

A március 30-i állapotok ismeretében már lehet tudni, melyik önkormányzati képviselõ mire szánja a város költségvetésébõl rendelkezésre álló egy millió forintját. Noha Marton István regnálása elején eltöröltette e lehetõséget, mostanra meghátrált. Nyilván rájött, az így osztogatott milliók jól jöhetnek támogatóinak – Horváth István, Polai József, Bicsák Miklós – az õszi helyhatósági választásokon való szerepléséhez. Õk éltek is a lehetõséggel.

Bicsák egész keretét választókörzetének adja a Garay utca páratlan oldalának aszfaltozására. Polai forintjai – ha megvalósul a bajcsai sportöltözõ – szintén körzetében hasznosulnak. Horváth István kilencszázezret szán körzetére, azaz a Rózsa utcai Kresz-park csinosítására. Százezer forintot azonban lecsípett a Honvéd Kaszinónak. Elkötelezettsége érthetõ, vagyonbevallása szerint ugyanis tavaly két és félszázezer bevétele származott mûvészeti tevékenységbõl.


Választói közvetlen megszólítására hatszázezret szán Balogh László, nyolcszázezret Bene Csaba, kilencszázötvenezret Csákai Iván, eddig bejelentett igénye szerint félmilliót dr. Károlyi Attila, egymilliót Jerausek István. Miklósfán és választókörzetében költi el pénzét Karádi Ferenc. Papp Nándor a rendelkezésre álló összeget teljes egészében az Erdész utcai garázsok elõtti tér aszfaltozására szánja. Szõlõsi Márta a Hevesi iskolát támogatja. Tóth Nándor elkötelezte a magát a kiskanizsai templom felújítása mellett.
Gesztusértékû példákat is találhatunk a táblázatban. A fideszesek Cseresnyés Péter hétszázezre mellé egyöntetûen ötvenezret utalnak a Sarlós Boldogasszony templom felújítására, míg Polai József nem lát fantáziát saját körzete templomának felújításában. Böröcz Zoltán és Tóth László nagyvonalúsága is szembeötlõ. Annak ellenére, hogy Marton István minden eszközt bevetve ebrudalta ki õket az NTE 1866-tól, mindketten utalnak pénzt a sportegyesületnek.
Az Olajbányász pályában lát fantáziát Bárdosi Gábor, ám igazi szívügye a Napraforgó Bölcsõde. Dr. Fodor Csaba a kisközösségeket karolta fel, támogatottjai közt szerepel nyugdíjasklub, egyesület, közhasznú alapítvány. Tóth László a hitélet gyakorlására is gondol, háromszázötvenezret szán a református templom ablakcseréjére. Meglepõ Röst János döntése. Noha õsszel esélyes lehetne a palini körzetben, támogatását elaprózta, köztük Riersch Zoltán újabb kötetére.
D.J.

A képviselõi keret elosztását bemutató táblázatot lapunk 2010. április 22-ei 16. számában, a 4-5. oldalon olvashatják.



2010-04-26 07:51:47


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül