Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949448    








Honlapkeszites

Virágosítás, feliratkozás

Egynyári virágpalántákat juttat a Keleti városrész lakóinak - idén már negyedszer - a Polgári Kanizsáért Alapítvány. Május 7-én, 8-án, a Hevesi ABC elõtt lehet feliratkozni.

Pénteken 3-tól 6-ig, szombaton pedig 8-tól 12-ig. Rá egy hétre, a fagyosszentek (Pongrác, Szervác, Bonifác) elmúltával ugyanott jelentkezhetnek majd palántáikért mindazok, akik vállalják, hogy gondozzák majd az elültetett növényeket.


A hosszúra nyúlt tél után felüdített minket az évelõ kora tavaszi virágok látványa. Majd nyíltak sorra a cserjék: som, aranyvesszõ, japán birs és társai. De mindezekben csak pár hétig gyönyörködhetünk. Mit tegyünk, hogy egész az elsõ fagyokig virágpompa borítsa lakókörnyezetünket?
- Az egynyári virágok kiültetése elõtt lehetõségeink szerint szerves anyaggal vagy tõzeggel javítsuk a talajszerkezetet. De a nyár folyamán se feledkezzünk meg a tápanyag utánpótlásról, igen jó por alakú mûtrágyák kaphatók elérhetõ áron. Ezeket a használati utasítás szerinti arányban keverjük az öntözõvízbe. Virágjaink ellenálló képességét is növeljük, a folyamatos virágzás nagy energiaigényét is segítjük. – szolgál tanáccsal a virágkedvelõknek a termesztõ kertész, a Vásárcsarnokból ismert Péter Ernõ.
- Hagyományosan két héttel a palánták elvitelét követõen fényképkiállításra és kertészeti vetélkedõre is várunk mindenkit. – árulja el a Polgári Kanizsáért Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Nagy tiszteletet és rokonszenvet érzek mindazok iránt, akik saját munkájukkal járulnak hozzá a lakótelep szebbé tételéhez. Örülünk, hogy a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Saubermacher-Pannónia Kft. támogatásával hozzájárulhatunk ehhez. – tette hozzá Papp János. – Találkozzunk május 7-én délután és május 8-án délelõtt a Hevesi ABC elõtt!

P.J.



2010-04-26 09:04:03


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül