Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948351    








Honlapkeszites

Korszerû antisztatikus matracokat adományoz a Gyermekrák Alapítvány a Kanizsai Dorottya Kórháznak

A Gyermekrák Alapítvány elnöke 2010. május 3-án ad át 58 db antisztatikus matracot a Kanizsai Dorottya Kórház fõigazgatójának Prof. Dr. Bátorfi Józsefnek, valamint Marton Istvánnak Nagykanizsa polgármesterének.

A Kanizsai Dorottya Kórház kéréssel fordult a Gyermekrák Alapítványhoz, melyben speciális antisztatikus, nedvességet nem áteresztõ, ugyanakkor lélegzõ, mosható, levehetõ huzattal ellátott csecsemõ és gyermek méretû matracokat kért. A kórháznak nem volt pénze, hogy kicserélje a régi, elavult matracokat, ezért a Gyermekrák Alapítvány úgy döntött, hogy elkészítteti az 58 db antisztatikus matracot, ezzel is hozzájárulva a beteg gyermekek gyógyulásához.


Az adományozott matracok higiéniai és könnyû kezelhetõség szempontjából elengedhetetlenül fontosak a mai egészségügyi betegellátásban. Tulajdonságai a modern kor elvárásainak mindenben megfelelnek. Anti allergén, légáteresztõ, de nem ereszti át a nedvességet, mosható, sterilizálható, oldószer nélkül tisztítható, a mindennapos ápolási munkában elengedhetetlenül fontos eszköz. Megakadályozza a felfekvések kialakulását, ezzel is segíti a minél gyorsabb gyógyulást.

A Gyermekrák Alapítvány az elmúlt két évben összesen 35.421.813 Ft értékû orvosi mûszerekkel, diagnosztikai eszközökkel támogatta a Kanizsai Dorottya Kórházat. A kiemelkedõen közhasznú szervezet 53 fõvárosi és vidéki önkormányzattal kötött együttmûködési megállapodást, melyben átvállalja az önkormányzatoktól a térség rákbeteg gyermekeinek rendszeres támogatását.

Jelenleg 757 rákbeteg gyermeknek - ezen belül Zala megyébõl 38 rákos gyermeknek - biztosít térítésmentesen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítõ készítményeket, családjuknak rendszeres anyagi támogatást nyújt. Az onkológiai kezelésben részesülõ kis betegek szakszerû életmód, illetve életvezetési tanácsadást is kapnak az Alapítványnál dolgozó orvostól. A szervezet gondoskodik a rákos gyermekek megbízható betegszállításáról is.

A nagykanizsai kórház évente 20-22 ezer fekvõbeteget és mintegy 500 ezer járóbeteg lát el. Az Intézményben 502 ágyon folyik a gyógyító ellátás.

A Gyermekrák Alapítvány a Kórház és a város vezetõivel mindent megtesz annak érdekében, hogy Nagykanizsa és a hozzá tartozó települések gyermekbetegei a lehetõ legjobb orvosi ellátásban részesüljenek.


Kanizsai Dorottya Kórház Gyermekrák Alapítvány Kiemelkedõen Közhasznú Szervezet
 



2010-04-29 10:44:01


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül