Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893072    








Honlapkeszites

Kínai küldöttség Nagykanizsán

Kínai küldöttség járt városunkban, Shijiazhuang városból érkeztek hétfõn. Nagykanizsa és Shijiazhuang között 2007 óta együttmûködési megállapodás áll fenn.

A keddi napot a város megismerésével töltötték, fogadta õket a polgármester, majd a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara képviselõivel találkoztak. Ezt követõen a Kamara és a vendégek közösen tartottak sajtótájékoztatót.
A küldöttség tagjai: Ms. Wang Huaqing Shijiazhuang Helyhatóság Népi Politikai Konzultatív Tanácsának elnöke, a küldöttség vezetõje, Mr. Liu Zhanjun Shijiazhuang Helyhatóság Mezõgazdasági Irodájának igazgatója, Mr. Wei Jiantao Shijiazhuang Külügyi Hivatalának helyettes igazgatója, Ms. Wang Yun Shijiazhuang, a 3. számú kórház elnöke és Mr. Shi Jianhui Shijiazhuang Fourth Pharmaceutical Co. Ltd vezérigazgató általános helyettese.


Dr. Polai József, a Kamara elnöke elmondta, a találkozás lehetõséget adott, hogy a vendégek megismerhessék Kanizsa gazdaságát. Fontos ez a kapcsolatfelvétel, mely a remények szerint elvezet a napi kereskedelmi-ipari kapcsolatokhoz. Hozzátette továbbá, hogy szó esett a kamara szerepérõl is, s az elnök asszony jelezte, semmi akadálya a kínai kamarával való kapcsolatfelvételnek, mely egyébként országos szinten már mûködik. Polai József eredményesnek ítélte a találkozót.
Ms. Wang Huaqing elárulta, Marton István polgármester meghívására érkeztek városunkba. Úgy vélte, a Polgármesteri Hivatal és a Kamara jó lehetõséget biztosított egymás megismerésére, találkoztak magyar és kínai vállalkozókkal, szakemberekkel, s egészében véve tetszett neki városunk. Végezetül tolmácsolta polgármesterük meghívását
S.E.



2010-05-18 12:57:57


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül