Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948687    








Honlapkeszites

Sok még a tennivaló

A Dél-Zalai Cigányokért Egyesület pályázatot nyújtott be, a hátrányos helyzetû emberek foglalkoztatásának kérdéseirõl és az esélyegyenlõségrõl szóló road show szervezésére az Országos Foglalkoztatási Közalapítványhoz. Sikerrel. Az elsõ konferenciára a Bogdán János Cigány Közösségi Házban.

Teleki László, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke kérdésünkre elmondta, a projekt keretében még szorosabbra fûzik kapcsolatukat a cégekkel, vállalatokkal annak érdekében, hogy az esélyegyenlõség még magasabb szinten valósulhasson meg a munkahelyeken. A programba bevonták Zalakomár, Galambok és Garabonc településeket is, hiszen e településeken jelentõs roma lakosság él.


Dr. Szilágyi Judit fõtanácsos elõadásában elmondta, a kisebbségi ombudsman jogosult és köteles vizsgálni a faji hovatartozás szempontjából, a közszolgáltatók és a hatóságok által elkövetett diszkriminációt. Ez történhet bejelentés okán és a nélkül is, elég csupán egy cikk a sajtóban. Az ombudsman nem szankcionálhat, csak javasolhat, s elsõsorban megegyezést elõsegítõ szerepe van. A faji diszkrimináció azonban nagyon nehezen bizonyítható. Az ügyben sok még a tennivaló, integrációs, esélyegyenlõséget, toleranciát erõsítõ kampányokra, s a média segítségére van szükség.



2007-11-22 09:01:08


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül