Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891437    








Honlapkeszites

Ötven év integráció, ötven helyszínen

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a magyar kormány közötti igazgatási partnerség keretében országszerte az integrációt népszerûsítõ rendezvénysorozatra kerül sor. Nagykanizsán november 23-án és 24-én rendezik meg az 50 év integráció, 50 helyszínen címû programot, amely során a szakemberek és a laikus érdeklõdõk a régió fejlõdési lehetõségeit az európai összefüggésekbe ágyazva vitathatják meg.


A Nagykapornak gesztorságával zajló programok kanizsai vonatkozásairól Cseresnyés Péter alpolgármester számolt be.
– A rendezvény célja voltaképpen, hogy a Római Szerzõdés ötvenedik évfordulóján minél szélesebb tájékoztatást kapjanak az Európai Unióban élõk az EU céljairól, hogyan fejlõdött az elmúlt években, s melyek a jövõ lehetséges problémái – mondta Cseresnyés Péter. – Több témában lehetett konferenciát szervezni, mi tudatosan a környezetvédelmet választottuk. Azt szeretnénk ugyanis, ha Nagykanizsa az energiagazdálkodás területén a térség vezetõ városa lenne. A pénteken tizenegy órakor a Vasemberházban kezdõdõ kerekasztal-beszélgetésen a város környezetvédelmi programjáról vitáznak a szakemberek, köztük Glattfelder Béla, Európa Parlamenti képviselõ és dr. Illés Zoltán egyetemi docens. A konferencia helyi partnere a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pályaválasztási Tanácsadó Szolgálat, a Városi Diákönkormányzat, valamint a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképzõ Iskola.

Cseresnyés Péter hozzátette, a tizenhét órakor rendezendõ lakossági fórumon a környezetvédelem kérdései iránt érdeklõdõk javaslatokat tehetnek a város 2008 és 2013 közötti idõszakának környezetvédelmi programjára.

Délben egy, az Európai Unió nemzeti ételeibõl összeállított gasztronómiai bemutatóra kerül sor, szombaton este 18 órától pedig kulturális gálamûsor várja az érdeklõdõket a Medgyaszay Házban.

Horváth Attila



2007-11-22 09:03:21


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül