Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948620    








Honlapkeszites

Felhõtlen szórakozás és egy kis szakmázás

Az elmúlt hét péntekén is a Csónakázó-tónál tartották az egészségügyi dolgozók számára a Semmelweis-napot, mely idén is több érdekes programjával várta a Kanizsai Dorottya Kórház dolgozóit.

Már kora reggel a bográcsok körül tüsténkedtek a fõzõversenyre nevezõk, vagyis az igazi versenyszellemhez minden adva volt a forróságban.
– Mintegy hétszáz fõvel számolunk, akik kilátogatnak a rendezvényünkre – fogalmazott elöljáróban Prof. Dr. Bátorfi József kórházi fõigazgató. – Kollégáink mellett azok hozzátartozói számára is remek alkalom a kikapcsolódásra egy ilyen nap, s ezt talán az is érzékelteti, hogy például a fõzõversenyre már szinte a hajnali órákban érkeztek, s végül harminc csapat nevezett.


Mint azt az egészségügyi intézmény vezetõjétõl megtudtuk, a programok érdemi része délután kezdõdött, amikor is már pattogott a labda a focitornán. S úgy tûnt, a hazaiak felé lejtett a pálya, mert a Kórház mûszak csapata mögött a Kórház orvosai végeztek, ezzel harmadik helyre szorítva az Önkormányzat labdazsonglõreit. Emellett volt rendõrkutya-bemutató, zsûrizték az étkeket, de megrendezték a kórház hölgy dolgozóinak szépségversenyét is. (Képünkön a szemrevaló kínálat. Balról-jobbra: Ruszka Dalma díjátadó, Hajdár Kinga második udvarhölgy, Völgyi Adrienn szépségkirálynõ, Paizs Alexandra elsõ udvarhölgy, Tóth Alexandra, aki ugyan nem indult, ám a szemfüles zsûri felfedezte kellemes vonásait, így a rejtett szépségkirálynõ címmel jutalmazták.)
S hogy a könnyedebb fajsúlyú programok mellett a komolyabbakról is szóljunk, a Semmelweis-nap keretében került sor három adjunktusi, négy fõorvosi elõléptetésre, valamint nyolc fõigazgatói dicséret „dokumentálására”.
Fõorvosi kinevezést kapott Dr. Novák Enikõ Központi Röntgen, Dr. Hajdu Katalin Belgyógyászat, Dr. Gál Helga Fül-Orr-Gégészeti dolgozó. Részlegvezetõ fõorvossá léptették elõ Dr. Bedõ Ildikó pszichiáter szakorvost. Adjunktus lett Dr. Simon Éva Általános Sebészet, Dr. Ferencz Attila Traumatológia, Dr. Széphalmi Péter Traumatológia.
Fõigazgatói dicséretben részesült Herman Magdolna Minõségirányítási csoportvezetõ, Ziegler Jánosné Bér-és Munkaügyi csoportvezetõ, Dr. Kisjós Balázs a Belgyógyászat szakorvosa, Mezõsi Tibor informatikai csoportvezetõ, Pelhõsné Berner Ilona Élelmezési osztályvezetõ, Kotnyek Zoltánné dr. az Intézeti Gyógyszertár fõgyógyszerésze, Kovács Istvánné a Pénzügyi Osztály könyvelõje, és Szûcs László az Üzemeltetés elektrikusa.
Semmelweis nap alkalmából a Magyar Egészségügyi és Szakdolgozói Kamara Elismerõ Oklevelét adta át Vas Mónika a MESZK Zala megyei titkára és Maricsné Kondricz Eszter helyi elnök Váriné Andróczi Piroskának, az Intenzív Osztály osztályvezetõ fõnõvérének.
P.L.



2010-06-14 13:05:19


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül