Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948964    








Honlapkeszites

Közgyûlés helyett nyilatkoztak

A június 22-ére összehívott rendkívüli közgyûlés sikertelensége után Karádi Ferenc Fidesz képviselõ fejtette ki véleményét a történtekkel kapcsolatban:

„A közgyûlés kudarcba fulladása nem lepett meg senkit. Ez az eredménye annak, ha a polgármester három fõs frakciójával minden egyeztetés nélkül olyan idõpontra tûzi ki a rendkívüli közgyûlés idõpontját, amelyben a képviselõk többsége nem tud jelen lenni. Holnapután soros közgyûlés lenne városunkban. Az lett volna a polgármester feladata, hogy a soros közgyûlést minden napirendet elõkészítve összehívja, és ebben az idõpontban valószínûleg minden képviselõ jelent tudott volna lenni. Borítékolni lehetett a mai nap eredményét, és polgármester úr valószínûleg készült is rá, mert láttam sajtótájékoztatójának anyagát, hiszen a kezében tartotta. Valószínûleg ugyanaz fog történni, ami eddig sokszor, hogy azokat a képviselõket fogja hibáztatni, akik nem tudnak jelen lenni ebben az idõpontban. Én arra kérem polgármester urat, hogy holnapután a soros közgyûlés idõpontjára, arra az idõpontra, ami mindannyiunk számára egy elõre elhatározott munkatervben meg van fogalmazva, hívja össze a közgyûlést, és én garantálom, hogy minden képviselõ jelen lesz a Fidesz frakció részérõl. Azt hiszem, hogy ennek a városnak arra van szüksége, hogy a polgármester felelõs magatartást tanúsítson, és ne azon törje örökké a fejét, hogy mi módon tudja eljátszani azt a méltatlan és sokszor megismételt sajtótájékoztatót, amelynek kapcsán a nem megjelent képviselõket felelõssé tudja tenni a vélhetõ károkozásért és azért, hogy nem akarnak dolgozni. Igenis dolgozni akarunk, de ehhez az kell, hogy a polgármester kompromisszum-kész legyen, hogy meghallgassa azt a huszon-valahány képviselõt, akinek ezek szerint egyáltalán nem kíváncsi a véleményére. Ha ez így folytatódik, akkor pontosan ugyanaz lesz mindig a végeredmény, ami ma is történt. Határozatképtelenek leszünk, mert az elõre nem egyeztetett idõpontokat nem lehet betartani. Még egyszer arra kérem polgármester urat-és ez egyébként indítványunk is-hogy holnap utánra a soros közgyûlés idõpontjára, a munkatervnek megfelelõen, a tervezett napirendekkel, hívja össze a közgyûlést, amelyen meg tudunk jelenni képviselõ társaimmal.”


Ezt követõen Marton István tartott sajtótájékoztatót:
„A nyilatkozó képviselõknek bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy a legutóbbi méltatlan bojkottjuk miatt csak a lélekjelenlétemen múlott, hogy a város máris nem esett el a miklósfai óvoda és iskola felújításához nyerhetõ 100 millió forintos pályázáti pénztõl. Ugyanis – a lejáró határidõ miatt – közgyûlési döntés nélkül nyújtottam be a pályázatot. Ezt a döntést a Hivatalnak hiánypótlásként két héten belül csatolnia kell. Amennyiben viszont, ha az ülést csütörtök délutánig halasztottam volna, és az a napirendi pontok nagy száma és a témák fajsúlya miatt péntekre is átcsúszik, - ami a képviselõk munkamorálját ismerve valószínûsíthetõ, - akkor veszélybe kerül a dokumentumok idõbeni célbajuttatása. És elúszik az óvoda felújítására várt 100 millió forint!
Lehet, hogy a távolmaradó képviselõknek ez a célja, és ezért hivatkoznak – az idõpont miatt – cinikusan polgármesteri szeszélyre ahelyett, hogy köszönetet mondanának amiért ismét a testület helyett végeztem a munkát. De ennél azért valószínûbb, hogy Önöket erre utasítja valaki, és adja szájukba a hazug szavakat, melynek kiötlõje évek óta csak bújkál a nyilvánosság elõl. Az meg egyenesen komolytalan, hogy Balogh László arra hivatkozva marad távol, hogy frakciójával nem tudta magát átrágni a rengeteg napirendi ponton! Hisz valóban sok tárgyalni valónk lesz, de annak 80 százalékát már minden bizottság régen véleményezte, elvégre a legutóbbi, Önök által elszabotált közgyûlésen kerültek volna tárgyalásra…
Természetesen hajlandó vagyok ugyanezekkel a napirendi pontokkal akár csütörtökre is összehívni a közgyûlést, de ebben az esetben, - a leendõ határidõ mulasztásokért, - az esetleg elbukott százmilliókért nem tudom vállalni a felelõsséget. Majd Önök – az ismét bojkottra szavazók – nézzenek szembe a miklósfai gyermekes szülõk és felelõs polgárok jogos dühével! Mert már megint vállt vállnak vetve menetelnek szembe Nagykanizsa érdekeivel.
A közgyûlés idõpontjában az épületben és környékén sétálgató képviselõkkel a határozatképesség (14 fõ) bõségesen biztosítható lett volna. Miért érdekük a botrány?
Z.A.



2010-06-22 14:20:05


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül