Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948724    








Honlapkeszites

Vasutas Nap Nagykanizsán

Már hatvan éve rendeznek Vasutas Napot az országban, idén az egyik fõ helyszín városunk lesz. A szervezõk leginkább a családokat várják, de a program-kavalkádban remélhetõleg mindenki megtalálja a neki megfelelõt.

Kámánné Szép Terézia köszöntötte a média képviselõit a június 24-én tartott Vasutas Nappal kapcsolatos sajtótájékoztatón a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban. Szegletes Gáborral, a MÁV Start Zrt. Személyszállítási és Szolgáltatási Központjának vezetõjével elmondták, hogy július 10-én teljesen ingyenesen vehetnek részt az érdeklõdõk a programokon. Remélik, legalább olyan sokan ellátogatnak erre a napra, mint a két évvel ezelõttire, amikor is több mint 4500 fõ vett részt a rendezvényen.


- Az ország minden pontjáról érkeznek MÁV dolgozók, az eddigi bejelentkezések alapján nagy létszámú közönségre számítunk. Igyekeztünk úgy összeállítani programjainkat, hogy minden korosztály jó érezze magát, így lesz ugrálóvár, rodeo-bika, arcfestés, sport-és környezetvédelmi vetélkedõk, táncbemutatók, fõzõverseny és futballmérkõzések. Külön kiemelném, hogy meghívtuk az Élettér Állat-és Természetvédõ Egyesületet is, a gazdátlan jószágokat lehet majd simogatni, netalán örökbe fogadni. Lehetõséget biztosít vércukor-szint vagy vérnyomás-mérésre az Egészség-sátor, illetve sminkbemutatón sajátíthatják el a hölgyek a szépítkezés szabályait. Sztárvendégeink Soltész Rezsõ, Balássy Betti és Varga Ferenc lesznek és természetesen az elmaradhatatlan tûzijáték zárja majd a napot-fejtette ki a nap tervezett eseményeit az intézményvezetõ asszony.
- 2006-ig Budapest volt a Vasutas Nap központja, de 2006 óta több városban is megrendezzük ezt az eseményt, idén Miskolcon, Debrecenben, Záhonyban, Pécsett és Szegeden is. Elõre láthatólag sokan fognak jönni Észak-Dunántúlról, Szombathelyrõl, Várpalotáról, Tapolcáról. A meghívottak között szerepel három megyei közgyûlés elnöke, Zala, Somogy és Veszprém megyébõl.- emelte ki Szegletes Gábor.

Z.A.



2010-06-24 15:15:02


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül