Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948387    








Honlapkeszites

Ha veszít, sokba fog kerülni Martonnak a per

A július 8-án tartott közgyûlésen minden napirendi pontot megtárgyaltak a képviselõk, viszont az egyes közgyûlési döntések megerõsítésére és munkáltatói intézkedések megtételére tett javaslatok megtárgyalásánál felvetõdtek bizonyos kérdések. Marton István is jelen volt a Vasember Ház dísztermében az elsõ napirendi ponttal kapcsolatos problémák megtárgyalásakor.

Bicsák Miklós ragaszkodott hozzá, hogy tájékoztassák a város lakosságát arról, mibe fog kerülni Nagykanizsának, mint alperesnek az állítólagos sztárügyvéd, akit a polgármesterrel folytatott perrel kapcsolatban fogadnak. Bizzer András ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy semmibe nem fog kerülni a jogász fogadása, amennyiben a pert megnyerik. Ezt követõen Röst János képviselõ javaslatára elfogadták a 350 ezer forintos keretösszeget az ügyvéd munkájának kifizetésére. A képviselõ felvetette azt is, hogy a polgármesteri szabadság idõtartama a polgármesteri foglalkoztatási jogviszony megszûnéséig, várhatóan október 3-ig tartson.


Horváth István hangsúlyozta, szerinte a közgyûlés törvénytelen, mert kizárólag a polgármester hívhatná össze, csak abban az esetben vezethetné az alpolgármester, ha Marton István akadályoztatva lenne. Cseresnyés Péter erre úgy reagált, hogy a bíróság fog döntést hozni a kérdéssel kapcsolatban, továbbá nem kívánják a polgármester jelenlétében megtárgyalni a védelem részletkérdéseit.
Ezt követõen szavaztak arról, hogy a Kõrösi Csoma Sándor Általános Iskola területén lévõ ingatlanrész bérbeadását zárt ülésen tárgyalják a Nagykanizsai Kistérségi Foglalkoztatási Paktumhoz való csatlakozáshoz címû elõterjesztés helyett, utóbbit tehát nyílt ülésen beszélték meg. Levették a napirendrõl a kollégiumok energiafelhasználásának csökkentésére vonatkozó kérdést. A nagykanizsai Nagyváthy utca forgalmi rendjének szabályozását szolgáló várakozási engedélyekrõl szóló javaslatot támogatták a képviselõk, valamint a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz munkájáról szóló tájékoztatás és a kompetencia-mérésrõl szóló beszámoló is elfogadásra került. Szó esett a városképet zavaró létesítmények helyzetérõl, az errõl szóló tájékoztatást megtartották, emellett probléma nélkül elfogadták a jelen levõk a Kanizsa Kulturális Központ eddigi tevékenységérõl szóló beszámolót.



2010-07-09 12:32:52


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül