Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949439    








Honlapkeszites

ALÁÍRÁSRA KERÜLT A KIVITELEZÉSI SZERZÕDÉS - ELINDULHATNAK A MUNKÁK

2010. július 15-én került sor a Városrehabilitációs program elsõ üteméhez kapcsolódó kivitelezési szerzõdések ünnepélyes aláírására Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában.

A keretmegállapodásos közbeszerzési eljárás lebonyolítása során az NK-VR Konzorcium került kiválasztásra az I. ütemben meghatározott projektelemek (Erzsébet tér rekonstrukciója, Huszti téri körforgalom kialakítása, Zrínyi u. - Teleki u. összekötés, Magyar u. – Petõfi u. összekötés) megvalósítására. A kivitelezés teljes költsége 1.590.590.590.-Ft, melyhez Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program felhívására benyújtott „Nagykanizsa Megyei Jogú Város funkcióbõvítõ fejlesztése – Belvárosi Akcióterületi terv” címû projektje egyszeri, 899.649.148 Ft vissza nem térítendõ támogatást nyert.


A kivitelezési szerzõdések aláírását követõ napokban kerül sor a munkaterületek átadására. Ezek közül a Huszti téri körforgalom építése kezdõdik meg elõször. A Huszti tér jelenleg jelzõlámpás forgalomirányítással mûködõ közlekedési csomópontja átépítésre kerül körforgalmú rendszerûvé. Az átépítés idejére külön forgalomirányítási terv készült. Ebben elsõdleges szempont volt a város gépjármûforgalmának lehetõségek szerinti legkisebb mértékû akadályozása a közlekedõk és a területen dolgozók biztonságának megõrzése mellett. A tervek szerint a Huszti tér esetében iskolakezdésre a forgalmi rend változások már nem okoznak problémákat, addig azonban jelentõs forgalomkorlátozásokra kell számítani. Ezekrõl Nagykanizsa város honlapján (Város élete/Városrehabilitáció menüpont) és a http://fejlesztes.nagykanizsa.hu, kifejezetten a rehabilitáció számára kialakított honlapon, továbbá a médián keresztül tájékozódhatnak majd a közlekedõk.

A Huszti téri körforgalom megépülése elõfeltétele a Teleki és a Kórház utcák keresztezõdésében kialakítandó hasonló létesítménynek, melybe a Zrínyi u.meghosszabbítása torkollik. Az idei évben megkezdõdik a Zrínyi utca meghosszabbítása és összekötése a Teleki utcával, hiszen ez a feladat óriási földmunkával jár. Szintén idén nekiállnak a Magyar és a Petõfi utcák összekötésének, tehát az Arany János utca, és a Királyi Pál u. meghosszabbításának is. Az Erzsébet tér rekonstrukciója azonban várhatóan 2011. év márciusában kezdõdik el, hiszen a területet érinti a térségi szennyvízprojekt is, és célszerû a két beruházást egy idõben megvalósítani, továbbá a tér rekonstrukcióját meg kell, hogy elõzze a csatorna befogadó szakaszának kialakítása.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyûlése 2010. július 24-ei ülésén kiválasztotta a „Szlogen és logó a városrehabilitációnak” címû pályázat nyerteseit. A képviselõk a beérkezett, összesen 60 ötlet közül az alábbiakat találták a legjobbnak:
Szlogen: „Nagykanizsa, értünk szépül!” Nyertes pályázók megosztva: Péter Józsefné, Tóth Balázs. Logó: mely az átrendezést, az újjáépítést és a helyreállítást jelképezi. Nyertes pályázó:
- Szemenyey-Nagy Tibor.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 



2010-07-15 21:25:35


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül