Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949193    








Honlapkeszites

Dödölle Fesztivál hetedszer

Sajtótájékoztató keretében vázolták fel a szervezõk a 7. Kanizsai Bor-és Dödölle Fesztivál legjelentõsebb eseményeit, programjait.

A rendezvény egyrészt kulturális, másrészt gasztronómiai programok sokaságát nyújtja az Erzsébet-téren, immár hetedik éve. A fesztiválon a város kulturális csoportjai jelentõs szereplési lehetõséget kapnak, ilyen például a Tüttõ János Nótaklub, vagy a fellépõ néptáncegyüttesek, az esti programok pedig valódi fesztiválhangulatot teremthetnek, például a rock and roll dallamokat idézõ Tom White Zenekar mûsora. A szervezõk elsõ alaklommal rendeznek tûzijátékot, amely szombaton kilenc órától várható.


Idén is lesz Kanizsa Bordalnoka vetélkedõ, amelyre négy produkciót várnak a szervezõk. Sok kísérõ program színesíti a fesztivált, így lesz kirakodó vásár, játszóház, egészségügyi tanácsadás és városnézõ kisbusz.
Prikryl József a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület elnöke pozitívumként említette, hogy a tavalyi 24 csapathoz képest idén 25-en versengenek a pénznyereményért, illetve a megtisztelõ Dödölle Királyok címért.
A két nap alatt természetesen magyaros, népi ételeket lehet megkóstolni, úgymint dödölle, gánica, prósza, szomjoltónak pedig válogatott borokkal, pálinkával várják a mulatni vágyókat. Idén is bónok beváltásával lehet tesztelni az ételeket a versenyzõ csapatok portáin. Az étel-kavalkád egyéb érdekessége a Mangalica-udvar, ahol a bográcsokban szürkemarhából és bivalyból készült finomságok is fortyognak majd.
A hagyományos borversenyre csapatonként három, összesen 24 fajta borral indulhatnak a versenyzõk, amire érdemes igényes nedûkkel készülni, hiszen oklevéllel jutalmazzák a legjobbakat.
Szombaton Kanizsa horvát testvérvárosából, Csáktornyából várnak 45 fõs hagyományõrzõ néptánccsoportot és tamburazenekart, valamint a helyieken kívül nagy számú látogatóra számítanak az ország különbözõ pontjairól.
Z.A.



2010-08-30 13:14:18


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül