Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948437    








Honlapkeszites

Bûncselekmény a tisztesség, szakértelem, elhivatottság jegyében? (Frissítve)

A napokban a Nagykanizsai Városi Ügyészségre kerülnek azok az iratok, amelyek Megyesi Zsolt, a Marton István fémjelezte Kanizsáért Közéleti Egyesület önkormányzati képviselõjelöltjének bûnösségét foglalják magukba.

Megyesit két Corvin utcai lakos jelentette föl tavaly augusztusban, számviteli fegyelem megsértése, jogosulatlan tevékenység és hanyag kezelés okán. A Vám- és Pénzügyõrség Nyomozó Hivatalának Zala Megyei Osztálya a számviteli fegyelem megsértését vizsgálta, annak eredményét a napokban postázza a nagykanizsai ügyészségre bûncselekmény alapos gyanújának megállapításával.
Megyesi közös képviselõként másfél éven át nem adott semmiféle elismervényt a lakóknak a befizetett közös költségrõl, de mint kiderült, a ház könyvelését sem szabályszerûen vezette. A feljelentõk jogosulatlan tevékenység címén is kutakodnának, mivel Megyesinek nem volt közös képviselõi végzettsége. Ugyancsak válaszra vár az a kérdés is, hogy megáll-e a hanyag kezelés. Ezeket a rendõrség fogja vizsgálni.
Telefonon megkerestük Megyesi Zsoltot is, hogy reagáljon a vádakra, õ azonban idõt kért, mondván, beszélnie kell az ügyvédjével.
D.J.


Reagálás
Megyesi Zsolt a számviteli fegyelem megsértése ügyében zajló eljárásban a terhére rótt cselekményben a felelõsséget nem ismeri el. A vámnyomozóktól kért szakvéleménykiegészítést, mivel azt megalapozatlannak tartotta. Rámutatott a benne rejlõ tételes ellentmondásokra, ezért annak kiegészítését indítványozta, amit a nyomozó hatóság érdemben nem vizsgált. Ezért véleménye szerint a nyomozati anyag megalapozott vádemelésre nem alkalmas. Hozzátette, a rendõrség nem nyomoz jogosulatlan tevékenység és hanyag kezelés ügyében ellene, és az sem igaz, hogy nem adott elismervényt a befizetett összegekrõl a lakóknak.



2010-09-02 10:56:03


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül