Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948699    








Honlapkeszites

Buszvárót hozott a képviselõ
A helyi járatú autóbusz-közlekedéssel nem érintett Csokonai utcai megállóból a saját költségére helyeztette át a fedett buszvárót a régi víztoronynál, a Teleki úton lévõ megállóba dr. Károlyi Attila (MSZP), a körzet képviselõje.

Dr. Károlyi Attila érdeklõdésünkre elmondta, fogadóóráin többen is jelezték, hogy a Teleki út és a Hevesi út keresztezõdésében lévõ fedetlen buszmegálló nagyon szeles, így hidegebb téli napokon bizony, kellemetlen a buszra várakozni. Ezért gondolta úgy, hogy – eleget téve a lakosság kérésének – át kellene helyezni a fedett buszvárót a Csokonai utcából, ahol egyébként már több, mint egy éve nem közlekedik helyi járat. A képviselõ elmondta, hogy az akcióra az önkormányzattól szeretett volna pénzt kérni, ám mivel nem járt sikerrel, saját költségén hajtotta végre azt.

– A fogadóóráimon ez visszatérõ téma volt – mondta lapunknak dr. Károlyi Attila. – Az elõzõ városvezetés ugyan kialakította az autóbuszöblöt, ám a buszra váró emberekre nem gondolt, s várót nem készíttetett. Ez egyébként jellemzõ volt a régi városvezetésre, a legtöbb megmozdulása során fütyült az emberek problémáira. A buszra váró utasok áztak-fáztak, ezért felvetõdött bennem a gondolat, hogy a Thúry ABC mellett lévõ, egyébként használaton kívüli várót át kellene helyezni a Teleki utcára. A közgyûlés segítségét kértem, ám azzal hárították el kérésemet, hogy jelenleg erre nem áll rendelkezésre forrás. Ekkor úgy döntöttem, felvállalom magam a költségeket. Végül sikerült megoldást találnom a baráti kapcsolataim révén, sokat köszönhetek Kámán Lászlónak, az IKI igazgatójának, Gáspár Andrásnak, a Via Kanizsa ügyvezetõjének, Szabó Istvánnak, a Via fõmérnökének, valamint Szekeres Sándor vállalkozónak.

H.A.



2007-12-03 09:57:31


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül