Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948916    








Honlapkeszites

Összefogás a vállalkozásokért

Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Cseresnyés Péter alpolgármester tartott sajtótájékoztatót, melynek apropója a városban mûködõ kis-és középvállalkozók támogatására irányuló megállapodás volt. Az önkormányzat a tegnapi közgyûlésen elfogadta a kamara elsõ anyagát, amely a vállalkozások összefogásának elõmozdítására irányuló folyamat elsõ lépcsõfoka.

Mint ahogy dr. Polay József elmondta, ez a folyamat 2009-re nyúlik vissza, az önkormányzat ugyanis ekkor kezdte kivizsgálni, milyen módon tudná segíteni a helyi vállalkozásokat. 


-A Heti Világgazdaság 2006 és 2009 között azt vizsgálta, hogy a helyi vállalkozások hogyan vesznek részt a megyei jogú városok életében, és ebben a felmérésben városunk nullán állt. Ehhez képest 2009 második felétõl elõmozdulást tapasztalhatunk. Tervezetünk elsõ lépcsõfokának lényege, hogy minõsített listát hozzunk létre a nagykanizsai vállalkozásokról, amelyre önkéntes alapon lehet felkerülni, meghatározott feltételek alapján. Ezek közé tartozik például, hogy ne álljon felszámolás alatt a cég, ne legyen tartozása vagy indokolatlan pótmunkája. Az önkormányzat tegnapi határozatában úgy foglalt állást, hogy aki teljesíti ezeket a feltételeket, az használhatja Nagykanizsa Minõsített Vállalkozója címet. Ez egyrészt megtisztelõ cím, másrészt aki felkerül a listára, az különbözõ gazdasági elõnyöket is élvez. A lista mind az önkormányzat, mind a kamara rendelkezésére fog állni, így a városunkba érkezõ beruházóknak a kezébe tudjuk adni.
A második lépcsõnél-terveink szerint októberben-egy olyan kiírást szeretnénk, ami lehetõvé teszi, hogy a helyi kis-és középvállalkozások is támogatást élvezzenek. Helyi konzorciumok szervezését tervezzük, melynek keretein belül a helyi vállalkozások kedvezményeket adnak egymásnak. Azt szeretnénk, ha a helyi kis-és középvállalkozások munkához jutnának és ehhez a munkához megfelelõ partnert találtunk Cseresnyés Péter személyében.
Az alpolgármester örömét fejezte ki az együttmûködés létrejöttével kapcsolatban, és kiemelte, a megállapodás komolyságát bizonyítja a megállapodás dokumentálása.
-Az volt a szándékom, hogy kézzelfogható eredményeket érjünk el, legyen egy szervezet a városban-ez a kamara- amely a vállalkozók egészét képviselni tudja. Közös érdekünk, hogy a vállalatok eséllyel induljanak a különbözõ tendereken, pályázatokon, hogy összefogjanak a nagykanizsai vállalkozók, és ennek kedvezõ hatásait természetesen a város is érezhesse.

Z.A.



2010-09-08 15:45:13


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül