Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948781    








Honlapkeszites

Gyors döntés után, gyors cselekvés

A Cseresnyés Péter alpolgármester vezette közgyûlés szeptember 7-i döntése alapján a Délzalai Vízmû ZRt. további, közel ötven millió forint értékben valósíthat meg vízközmû rekonstrukciós feladatokat a korábban elfogadott 134 millió forintos kerethez képest. A beruházások csatorna- és vízvezeték rekonstrukciós munkálatokat tartalmaznak.

– A csatornarekonstrukció négy helyszínen zajlik – tudtuk meg Kendli Richárdtól, a cég szolgáltatási igazgatójától. – Ennek során a Teleki u. 1-3., a Rózsa u. 14., a Munkás u. 12 valamint a Kazanlak krt. 12. számú társasházak bekötõvezetékeinek felújítása történik meg. Az említett munkák korábban már szerepeltek a Kohéziós Alap nagyprojektben, de mivel sajnos nem támogathatóak, kikerültek a programból.


– Milyen problémákat sikerül orvosolni ezekkel a munkálatokkal?
– A probléma mindenhol hasonló: a nem megfelelõ lejtéssel megépült csatornaszakaszon rendszeresen keletkeznek dugulások, ami folyamatosan üzemeltetési gondot jelent, ezért vált szükségessé a csatornák átépítése. A legkritikusabb helyzet a Teleki utcai társasházak csatornaszakaszain alakult ki, ahol a nem megfelelõ üzemeltetési körülmények alkalmanként pinceelöntésekhez, állandó szaghatási problémákhoz vezettek. A beruházások keretében mintegy fél kilométer gyûjtõvezeték épül, közel negyven szennyvízbekötés valósul meg és ennél alig kevesebb víznyelõ bekötés átépítésére kerül sor.
– Említette, hogy vízvezeték rekonstrukciós munkákra is sor kerül.
– A Fõ úti, Petõfi és Hunyadi utcák keresztezõdése közötti ingatlanok vízellátás biztonságának növelése céljából van szükség a beruházásra, melynek keretében mintegy hetven méter hosszban épülnek vízvezeték összekötések.
– Tudomásunk szerint a Csengery úton is zajlanak munkálatok…
– A város közgyûlésének korábbi döntése tette lehetõvé a Csengery út, Erdész u. és vasúti átjáró közötti szakaszán az ivóvíz nyomóvezeték rekonstrukciós munkáinak elvégzését. A munkálatokat szeptember utolsó hetében kezdtük el. A 150 milliméter átmérõjû öntöttvas vezetékszakasz még 1916-ban épült, az utóbbi idõszakban tapasztalt rendkívül magas hibaszám miatt vált szükségessé a cseréje. A beruházás keretében 650 méter ivóvíz gerincvezeték épül, amelyhez kapcsolódóan félszáz ivóvíz bekötés és három tûzcsap átépítése valósul meg. Itt el kell mondanom, hogy a kivitelezési munkák ideje alatt az építés helyszínén forgalomkorlátozásra lehet számítani. Egyben kérjük a környéken lakókat és a forgalomban résztvevõket, hogy ezen útszakaszon parkolással ne akadályozzák az építési munkákat! Segítségüket és megértésüket köszönjük!
K.H.



2010-09-30 10:30:18


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül