Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948485    








Honlapkeszites

A Helyi Választási Bizottság megerõsítette a választás eredményeit

Hivatalosan is elfogadta október 4-én a Helyi Választási Bizottság az önkormányzati választás eredményeit. Az ülésen a bizottsági tagok a választással kapcsolatos kifogásokról is tárgyaltak.

A Helyi Választási Bizottság megállapította, hogy a Horvát Kisebbségi Önkormányzat képviselõi Fekete Zsuzsánna, Proszenyák István, Havasiné Andrasek Magdolna és Vargovics József Árpádné, a Német Kisebbségi Önkormányzat képviselõi pedig dr. Lancsák Eszter,Mándl Erika, Lancsák József Ferenc és Wittmann Károly lettek.
A bizottsági tagok rögzítették a Cigány Kisebbségi Önkormányzat eredményeit is, amely szerint Lendvai Ferenc, Orsós Vendel, Teleki László és Váradi Istvánné a képviselõk.


A bizottsági tagok egyhangúlag elfogadták és megerõsítették az önkormányzati tagok névsorát, valamint Cseresnyés Péter polgármesterként való megszavazását.
Nagykanizsán a szavazatok száma 14.542 volt, ebbõl 203 érvénytelen. A kompenzációs listáról öten kaptak mandátumot: dr. Károlyi Attila, dr. Fodor Csaba, dr. Németh Györgyi, Marton István és Gábris Jácint.
A választásokkal kapcsolatos kifogások egyikét a Demokratikus Romák Szövetsége adta be, amely szerint az EURIFE kisebbségi választási bizottsága delegált egy fõt, aki az EURIFE egyik jelöltjének lánya, és tudomásuk szerint az Országos Választási Bizottság szerint ez törvénysértõ. A második kifogás, amit a bizottsági tagok egyszer már elbíráltak, azzal a hanganyaggal kapcsolatos, amelyet a Választási Bizottságnak küldtek be névtelenül, és amelyben kiderült, hogy az EURIFE elnöke egy másik jelöltnek ajánl anyagi juttatásokat, amennyiben az EURIFE kötelékében indult. A harmadik ellenvetés szerint az EURIFE szimpatizánsok kamerával vették fel a roma választókat, akik emiatt nem merték leadni voksaikat, így a választásokon való részvételi arányuk nem reális. Emiatt kérték a cigány kisebbségi szavazás eredményeinek törlését illetve újabb szavazás kiírását. A Helyi Választási Bizottság tagjai mindhárom kifogást elutasította.
Z.A.



2010-10-04 15:29:13


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül