Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948600    








Honlapkeszites

Felavatták a kiskanizsai Egészségházat

kiskanizsaiak régi álma valósult meg az Egészségház felavatásával. A mintegy százhuszonhét millió forint összköltségû projekt hatvanmillió forint vissza nem térítendõ EU-s támogatásban részesült.

Az Egészségház komplex szolgáltatást nyújt az egészségügyi alapellátás területén, kiemelt hangsúlyt helyezve a definitív, és különösen a preventív szolgáltatások biztosítására. A kivitelezési munkálatok két ütemben zajlottak le. A létesítmények üzembe helyezésével két felnõtt-, és egy gyermekorvosi rendelõt, valamint új védõnõi szolgálatot alakítottak ki. A létesítmény az egészségügyi szolgáltatások mellett egészségnevelõ elõadásokkal és szervezett szûrõvizsgálatokkal várja az érdeklõdõket.


Köszöntõjében Cseresnyés Péter polgármester ismertette a projekt elõzményeit: 2008. áprilisában a Nyugat Dunántúli Operatív Program keretén belül került kiírásra a pályázati felhívás. A cél az volt, hogy a régió kistérségeiben minden lakos számára hozzáférhetõvé váljanak a megfelelõ infrastrukturáis ellátottsággal rendelkezõ egészségügyi intézmények közszolgáltatásai. Az Egészségház felújítására és bõvítésére 2009 júniusában nyújtotta be a város a pályázati anyagot, s a Regionális Operatív Programok Irányító Hatóságának fõigazgatója júliusban döntött a támogatás odaítélésérõl. A benyújtott pályázat támogatási szerzõdésének aláírására 2009. szeptember 24-én került sor. Az Egészségház kialakításával a mai igényeket kielégítõ, sokrétû szolgáltatást biztosító komplexum jött létre. Az udvarban parkolóhelyeket alakítottak ki, és megtörtént az épület teljes körû akadálymentesítése. Tárnok Ferenc a Városfejlesztési Osztály vezetõje a beruházás történetét foglalta össze, majd a történelmi egyházak képviselõi megszentelték és megáldották az épületet. Az avatási ünnepség a kiskanizsai iskola tanulóinak mûsorával zárult.
B.E.



2010-10-07 14:41:09


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül