Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893035    








Honlapkeszites

Sikeres lámpatest-gyártás Kanizsán

Bõ egy éve telepítette Nagykanizsára a lámpatest-gyártást a General Electric. Azóta az új kanizsai üzletág beváltotta a hozzá fûzött reményeket, felfutó mennyiség és kiváló minõség jellemzi a termelést. A technológiai színvonal magasan tartása mellett a dolgozók munkakörülményeinek javítására is jelentõs figyelmet fordít a cég.


– 2006. második negyedévében kezdtük el a termelés áttelepítését – idézte fel a tavalyi történéseket Vizi Balázs, a kompakt és armatúragyár igazgatója. – A költözést az indokolta, hogy egy helyre koncentráljuk a lámpatest-gyártásunkat, a fejlesztést, a labor-, illetve mérési tevékenységet, s Nagykanizsán hozzuk létre az úgynevezett lámpatest kiválósági központunkat. Egyetlen munkamozzanat van, ami a zalaegerszegi gyárunkban zajlik, ez pedig a fém-megmunkálás, amit az indokolt, hogy ott a fém alkatrészgyártás több évtizedes múltra tekint vissza. Az összes többi elõkészítõ munka, azaz a festés, a vízálló tömítés behelyezése, az összeállítás, a kész lámpatestek tesztelése és csomagolása itt, Nagykanizsán történik. Így sikerült megtartanunk az olasz piacot, s nyitottunk Közép- és Kelet-Európa felé is.

Vizi Balázs lapunknak elmondta, hogy az elmúlt egy évben jelentõsen nõtt a termékeik iránti kereslet, ami bõvülõ termelést eredményezett, ugyanis az újonnan csatlakozott uniós tagállamokban jelentõs úthálózat-fejlesztés kezdõdött. Emellett ipari kivitelû, vízálló lámpatesteket, illetve beltéri dekorációs jellegû energiatakarékos lámpatesteket is gyártanak.
A kanizsai gyáregység energiatakarékos termékeivel beszállítóként részt vesz a közintézmények, oktatási intézmények világításkorszerûsítését célzó Szemünk fénye – projektben is.

Vizi Balázs megjegyezte, a magas technológiai színvonal folyamatos biztosítása mellett igyekeznek odafigyelni a dolgozók munkahelyi körülményeire is. A munkavállalók megfelelõ minõségû, csúszásmentes padlóburkolattal ellátott, légkondícionált csarnokban dolgoznak, s egy fejlesztõcsapat csak azon dolgozik, hogy a hatékony munkát lehetõvé tevõ eszközöket, szerszámokat konstruáljon a lámpatest-gyártás munkatársai számára.

Horváth Attila



2007-12-10 13:00:22


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül